Blackjack lapszámolás hatékonysága

A blackjack lapszámolás komoly hírnevet szerzett magának napjainkra, mivel az internet elterjedésével a sokféle rendszer nagy hírverést kapott. Míg korábban a kártyák számolása és a lapok egyedi értéke csak azokat a profikat érdekelte, akik kerülőutakon vagy a kevés szakkönyv segítségével hosszú idő alatt megtanultak kártyákat számolni, ma már bárki akár pár perc alatt találhat magának külön játékot.

Az alacsony-magas lapokkal kombináló módszerek mindazonáltal gyakran működnek, ha megfelelő a lapok értéke, és a játékos úgy tud játszani, hogy követi a lapokat. A kártyákat számolni azonban nagyon nehéz, és alacsony azok száma, akik ezzel valóban bankot tudnak robbantani. Az alábbiakban a leggyakrabban felhasznált lapszámolási módszerekkel találkozhatsz, ha te is a kártyákat szeretnéd számolni.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Hogyan választjuk ki a helyszíneket

Az online blackjack során a játék ugyanolyan izgalmas, mintha a valódi kaszinókban, ráadásul ez a szerencsejáték az online kaszinók élő szekcióiban is rendelkezésre áll a játékok között, ha nem gép ellen tennéd próbára a tudásod.

Játékok Blackjack

A kaszinó szakértőkből álló csapatunk folyamatosan kutatja legjobb kaszinó oldalakat, ahol számos blackjack változatot tudsz játszani. Ezek a helyek rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, a játékkínálatuk sokszínű, a kifizetési és befizetési lehetőségek pedig változatosak.

Ha az általunk ajánlott kaszinó oldalak közül választasz, akkor neked már nem kell foglalkoznod a legjobb kaszinó oldalak felkutatásával, hanem elég akár egy fiókot regisztrálni, majd igénybe venni az üdvözlő bónuszt. Ennek a legtöbb esetben értéke magas, és kiválóan alkalmas arra, hogy például megnövelje a rendelkezésedre álló tőkét is.

Az ingyen pénz segítségével pedig még többet tudsz játszani, és amennyiben teljesíted a kaszinó által megadott lejátszási követelményeket, a nyereményedet haza is tudod utalni.

A blackjack lapszámolás alapjai

Az összes blackjack lapszámolás stratégia a játékos lapjait értékeli valamilyen rendszerben. Ezeknél fontos, hogy egy-egy lap hosszú távon milyen értékes, például a legértékesebb az ász a pakliban, mivel az a blackjack része. Hasonlóan értékes az 5-ös lap az osztónak, mivel a 12 és 16 közötti kezek esetében ez szükséges a minimum 17 eléréséhez.

Ha az osztó számára az összes 5-ös lap eltűnne, akkor hatalmas hátrányt szenvedne, ugyanígy rettentően hátrányos lenne a játékosnak, ha például az összes ászt kihagynák a pakliban. Emiatt az összes számolással foglalkozó szisztéma megadja nekünk a lehetőséget, hogy kiszámítsuk a lapszámolás során, hogy mekkora előnnyel vagy hátránnyal jár egy-két kártya megérkezése vagy eltávolítása.

A másik előny, amit a lapszámolás ad, hogy megmutatja, mikor kell eltérni a megszokott stratégiától. Például, amikor egy egy paklis blackjack esetén az összes 5-öst kijátszották már, akkor másképp cselekedünk egy 16-os kéz esetén, mintha még lenne esély pont ezt a kártyát húzni.

Hasonló a helyzet a biztosítás során is. Ha az osztó legelső lapja 10 pontot ér, és már láttuk, mely lapokat osztották ki korábban, akkor nagyobb eséllyel tudjuk, hogy érdemes-e biztosítással rendelkezni az osztó blackjackje ellen.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetéseket

90%
ÉRTÉKELÉS

Bevezetés a rendszerbe

A kártyaszámolás során minden stratégia azon az alapelven alapul, hogy egyes lapok értéke alacsony, más lapok esetén pedig magas. Hogy melyek az alacsony lapok, és melyek a magas értékűek, pont ez eltérő előny az egyes kártyaszámolási módok esetén.

Betrophy Platform_3
Nemzeti kaszinó élő játékok szórakoztatás

Néha egész pontot ér egy-egy lap, néha pedig tört pontot. Az összes rendszer ismeri a pozitív és a negatív értékek fogalmát, és ahogy egyre magasabb szintre lépsz az egyszerű számolástól a további, fejlettebb változatok felé, annál nehezebb dolgod van.

A legbonyolultabb módszerek esetén akkor van előnyöd a kaszinóban, ha mindegyik lépést pontosan betartod, nem hibázol a számolás során, és rendelkezel a tét megtételéhez szükséges összeggel. Arra is ügyelned kell, hogy a való életben elérhető casinok és az online szerencsejátékos oldalak is mindent megtesznek azért, hogy ellehetetlenítsék a számolásod.

Így duplán nehéz dolgod van, nem elég, hogy hatalmas agymunkát kell végezned, közben még ki kell küszöbölnöd a zavaró tényezőket is. Ha pedig hibázol, azt a feltett összeged bánja.

Hogyan működik a kártyaszámolás

A kártyaszámolás során az osztó osztását nem befolyásolja, hogy te melyik stratégiát követed, ő a játékváltozat szabályait alkalmazza. Emiatt egy-egy lap maximum neked lehet nem megfelelő a stratégiádban, de erről az osztó nem tud semmit.

Akármelyik stratégiát használod, akkor is, ha a legbonyolultabbat, még mindig a 21 elérését kell célul kitűznöd, a módszerek abban segítenek, hogy mikor kell több tétet raknod, és mikor kevesebbet.

Mobile Betonic_1

A játék menetére és a leosztott lapokra nem lesz ráhatásod, de legalább megközelítőleg tiéd lesz az az előny, hogy tudod, mikor tegyél fel kevesebb pénzt a rendszer során, és mikor többet. A legfejlettebb módszerek segítenek úgy játszani, hogy nagyon nagy pontossággal nyomon tudd követni a lapokat.

A neked kedvezőtlen lapok ellen a kiválasztott számolási stratégia segítségével védekezhetsz. Amikor jó értékű lapok érkeznek, akkor nagyobb téteket kell tenned, amikor pedig rosszak, akkor csak egyszerűen a minimálisra viszed le a tétrakást. Ezzel, ha teljesen nem is eliminálhatod a nem megfelelő lapjárást, közben a lehető legkevesebb pénzt veszted el egy-egy rossz leosztás miatt.

A három szintű rendszer

A blackjack kártyaszámolás alapvetően egy három szintű rendszerbe sorolható, amelyet az angol elnevezésük után Level 1, Level 2, Level 3 néven is ismernek. Ezt magyarul első szintű, második szintű, és harmadik szintű lapszámolás rendszernek nevezhetjük, és alapvető behatással vannak például arra, hogyan lehet lapot számolni.

A legelső szintű rendszer +1, 0 vagy -1 pontokat társít a kártyalapokhoz. A második szintű +2, +1, 0, -1 vagy -2 pontot társít a kártyák értékeihez, míg a harmadik szintű +3, +2, +1, 0, -1, -2 vagy -3 pontot társít hozzájuk.

Táblagépen Blackjack mobil

Nagy előny ezen három szint esetén, hogy a kártyák az emberek számára is kezelhető értékeket kapnak. Lehetne az is, hogy nem +1 vagy -1 pontot érjen egy lap, hanem 170-et vagy 233-at, de ezekkel a legtöbb ember nehezen számol, a játékban pedig gyorsan kell dönteni a kaszinóban.

A legkönnyebben a legelső szintű rendszer használható fel a játék során, de ez biztosítja a leggyengébb eredményeket is. Ennél már jobban teljesít a második szint, de ott már komolyabban kell figyelned, és gyorsan kell döntened a számolás alatt.

A legjobb a harmadik vagy még magasabb szintű lapszámolás, de itt már nagyon ott kell lenned fejben is, hiszen az értékek sokkal változatosabbak, és a játék során jelentkező izgalomban könnyen eltévesztheted a még alapszintűnek tűnő összeadásokat vagy kivonásokat is.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

92%
ÉRTÉKELÉS

Blackjack lapszámolás rendszerek

Ez a kártyaszámolás azért népszerű, mert a legtöbb ember könnyen tud a lapok felbukkanásakor 1 pontot hozzáadni vagy kivonni az aktuális értékből. Az ilyen rendszerek közé tartozik a Hi/Lo, az Uston továbbfejlesztett plusz/mínusz, a Hi-Opt 1, a Canfield profi lapszámolás és a Biztosítás lapszámolás.

Hi/Lo – egy gyakori szisztéma

Ebben a kártyaszámolás rendszerben a kártyalapok a következő pontokat érik:

Kártyák
Pontot
Kártyák 2-6 között
+1 pontot
7, 8, 9 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

A kártya lapok osztásakor kezdj egy 0 értékű alap számmal. Ehhez ezután add hozzá vagy vond le a megfelelő értéket az asztalnál, ahogy egymás után érkeznek a lapok a játékban. Ezután a megkapott értéket oszd el a még hátra lévő pakli számmal, hogy megkapd a valódi értéket. Ezután vonj le belőle 1-et, majd szorozd meg ezt az alap téttel, és ez legyen a téted a játékban.

Uston továbbfejlesztett plusz/mínusz

Ez a stratégia is kiegyensúlyozott, emiatt a kártya lapjainak megfelelően a következő értékeket használd:

Kártyák
Pontot
3-4-5-6-7 kártyák:
+1 pontot
2 vagy 8 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

Ez esetben is kezdj egy 0 kezdő értékkel, melyhez adj hozzá vagy vonj le egyet, az osztott kártya lapoknak megfelelően.

Ehhez a stratégiához a legtöbbször a megszokott szorzós tétet használják. Ha a végső értéked +1, 0 vagy negatív, akkor a játék során válaszd a lehető legkisebb tétet. Ha pedig 2 vagy több, akkor a kapott értékeddel szorozd meg az alap tét összegét, és ezzel fogadj.

Hi-Opt 1 – nagyon hasonló a Hi/Lo számoláshoz

Ez a blackjack lapszámolási rendszer hasonlóan működik a Hi/Lo módszerhez, csak kissé más értékekkel. Az egyes kártyák értékei:

Kártyák
Pontot
3-4-5-6-7 kártyák:
+1 pontot
2 vagy 8 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

Ez esetben is kezdj egy nulla értékkel, majd módosítsd az osztott lapok értékének megfelelően. Végül pedig oszd el a megmaradt pakli számmal. Ha a kapott érték negatív, mindig fogadj a legkisebb téttel a játék során. Ha pedig legalább 2, akkor szorozd meg a kapott értékkel az alap tétet, és ezzel fogadj.

Második szintű blackjack lapszámolás rendszerek

A második szintű blackjack lapszámolás módszereknél a két legismertebb metódus a Zen számlálás és az Omega II számlálás. Ezeknek közös tulajdonságuk, hogy a felbukkanó lapokhoz a +2, +1, 0, -1 vagy a -2 értékeket rendelik.

Zen – amit könnyű megtanulni

A Zen blackjack lapszámolás módszer gyakorlatilag mindenféle játék változat során felhasználható, mivel könnyű megtanulni és a játékosok egyszerűen nyomon követhetik a változásokat benne. Nagy hátránya viszont, hogy a valódi pontszámot a hátralévő pakli számok alapján kell meghatározni a játékban, ez pedig nehéz lehet több pakli során.

Az egyes kártyák értékei külön-külön a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
4, 5, 6 lapok:
+2 pontot
2, 3, 7 lapok:
+1 pontot
8, 9 lapok:
0 pontot
Ász lap:
-1 pontot
10, J, Q lapok:
-2 pontot

Ez esetben is egy 0 értékkel kezded a játékot, majd ehhez adod hozzá, illetve vonod le a felbukkanó lap értékét. A végén pedig 0 vagy negatív érték során a minimum tétmennyiséget kell megjátszani, magasabb pontszámnál pedig minden egyes pontnál egy újabb egységnyi összeget kell feltenni a játék során.

Omega II – egy könyv miatt lett ismert

Az Omega II blackjack rendszer Bryce Carlson Blackjack for Blood című könyve miatt lett ismert, és a nehezebb stratégia típusok közé tartozik. Az egyes kártya lapok értéke a következő a játékok során:

Kártyák
Pontot
Ász,8 lapok:
0 pontot
2, 3, 7 lapok:
+1 pontot
4, 5, 6 lapok:
+2 pontot
9 lap:
-1 pontot
10 lap:
-2 pontot

Mivel ez is egy kiegyensúlyozott rendszer, itt is meg kell állapítanod a valódi értéket a tét megrakása előtt. Ehhez csak fognod kell az aktuális pontszámodat, és elosztani a még megmaradt pakli számmal.

Harmadik & magasabb szintű lapszámolás rendszerek

A harmadik és magasabb szintű blackjack lapszámolás stratégia még nagyobb odafigyelést igényel a játékos részéről, ami nem túl előnyös egy valódi casinoban. Az ilyen helyen ugyanis nem szeretik a lapszámolást, és kitiltás lehet a vége, de egy online kaszinóban ettől nem kell félned.

Ezen a területen a két legismertebb módszer az Uston továbbfejlesztett pontszámolás, illetve a Stanford Wong feleinek számolása stratégia.

Uston továbbfejlesztett pontszámolás

Ez a stratégia nagyon jól tud működni, például, ha fejben követni tudod a gyorsan pörgő eseményeket. Ahogy más fejlett kaszinó stratégiák esetében, ez a kártya számolás nem csak azt követi, hogy hány 10-es van még a pakliban, hanem nyomon követhetők vele a kedvezőtlen lapok is.

Az éppen felbukkanó kártyát a következők alapján lehet pontszámhoz társítani a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
Ász lap:
0 pont
2, 8 lapok:
+1 pontot
3-4, 6-7 lapok:
+2 pontot
5 lap:
+3 pontot
9 lap:
-1 pontot
10, J, Q, K:

Ennek a módszernek az a legnagyobb hátránya, amikor a kaszinókban nagyon beindul a játék, akkor nagyon könnyű elhibázni a kártyákat a fejben számolás során.

Stanford Wong feleinek számolása

A Wong módszer nagyon ismert a kaszinókban a nehézsége és a pontok odaítélésének bonyolultsága miatt. Ha azonban az asztalnál ülő szerencsejátékos jól játssza, komoly előnyre tehet szert a kaszinóban.

A kártya lapokhoz a következő értékeket kell társítani a játékok során:

Kártyák
Pontot
5 lap:
+1,5 pontot
3-4, 6 lapok:
+1 pontot
2, 7 lapok:
+0,5 pontot
8 lap:
0 pontot
9 lap:
-0,5 pontot
10, J, Q, K, Ász lapok:
-1 pontot

A Wong módszer fogadási hatásossága 0,99 a lehetséges 1-ből, ezért az a szerencsejátékos, aki megfelelően használja a játékok során, magas nyereményekre számíthat, gyakorlatilag ez az egyik legjobb számolási rendszer, amit érdemes próbálgatni.

Számítógépes lapszámolás

Ma már nem okoz gondot számítógépet használni a lapszámolás során, például, ha otthonról játszol akkor valószínűleg egy kis keresgélés után találsz egyet a kezed ügyében. Akár egy táblázatkezelő rendszer is elég lehet arra, hogy az olyan játék során is számolhasd a lapjaidat, ahol a kártyák értéke fejben már nem követhető.

Természetesen a számítógépet nem tudod magaddal vinni a valódi kaszinókba, de az online kaszinók oldalain található játék változatok során nyugodtan felhasználhatod.

Edward O. Thorp már az 1960-as években kidolgozta az ehhez megfelelő játék stratégiát, de akkor még nem volt internet, a valódi épületekben pedig nehéz lett volna használni. Ha te használni akarod a Thorp Ultimate módszert, akkor így teheted meg a pakli lapjainak ismeretében:

 • Ha a tétek variációjához keresed a pontokat, akkor ezeket használd: Ász: -9, 2-es: +5, 3-as: +6, 4-es: +8, 5-ös: +11, 6-os: +6, 7-es: +4, 8-as: 0, 9-es: -3, 10-es: -7.
 • Ha a stratégiák variációjához keresed a pontokat, akkor viszont ezeket használd: Ász: +51, 2: +60, 3-as: +85, 4-es: +125, 5-ös: +169, 6-os: +122, 7-es: +117, 8-as: +43, 9-es: -52, 10-es:-180.

Több paraméteres kártyaszámolási rendszerek

A több paraméteres stratégiák során egy kitüntetett kis értéket külön kell számolni a többitől, tipikus példája ennek, amikor a 0 pontot érő, sokszor A lapot is figyelemmel követed. Ilyen létezik, és ekkor eltérő stratégiát lehet választani, mint amit az alap módszer diktálna.

Természetesen nem csak az A lap lehet az, amit külön is figyelsz, ez mindig a kiválasztott módszertől függ. Ha a több paraméteres stratégiákat választod, akkor még nehezebb a dolgod, hogy nyomon kövesd a játékot, különösen akkor, ha második vagy magasabb szintű módszert választasz.

A gyakorlatban semmi sem tiltja olyan stratégiák megjelenését, ahol nem csak kettő, de akár három vagy még több paramétert is figyelni kell. Azonban a legtöbb esetben már a két paraméter helyes felhasználása is meghaladja az átlagos játékosok képességeit.

Nem kiegyensúlyozott kártyaszámolási rendszerek

A fentiekben olyan számolási módszereket ismerhettél meg, melyeknél a pakli kiosztása után az aktuális értéked 0. Ezt hívják kiegyensúlyozott rendszernek. Léteznek azonban olyan blackjack lapszámolási módok, ahol a pakli elfogyása után az aktuális értéke nem 0. A két legjobb ilyen módszer a Red 7 számolás és a K.O. számolás.

Red 7 – legalább 6 paklihoz

Ez a lapszámolás akkor a fog a leghatékonyabban működni, ha legalább 6 paklit felhasználnak a játékkör során. A kártyákat a következő pontokkal kell társítani a játék során:

Kártyák
Pontot
2-6 lapok:
+1 pontot
Piros 7-es lapok:
+1 pontot
Fekete 7-es, 8, 9 lapok:/center>
0 pontot
10, A lapok:
-1 pontot

Ezt a lapszámolási módszert könnyű megtanulni, még a bonyolultabb változatoknál is, de 1-2 pakli során nem igazán érdemes vele próbálkozni a játékosnak.

K.O. – ez sem működik kevés paklival

Ez a módszer is akkor fog jól működni, ha a játékban legalább 6 pakli vesz részt, könnyű megtanulni, még a nehezebb változatokban is. A lapokhoz a következő pontot kell rendelni a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
2-7 lapok:
+1 pontot
8, 9 lapok:
0 pontot
A lap:
-1 pontot

Ahogy a Red 7, ez a módszer sem a legjobb a játékosok számára 1-2 pakli esetén, azaz ilyen esetben olyan módszert kell választanod, melynek megvan ez az előnye.

A kaszinók lépései a számolni akaró játékosok ellen

A kaszinók sokféle dologgal fellépnek a számolni akaró játékosok ellen. Egy egyszerű módszer, hogy folyamatosan zavarják az ember gondolatmenetét, így nem tudja követni, mi van éppen a pakliban. Ez a módszer egyaránt beválik a hagyományos kaszinó és az online kaszinó felületeken is.

Az interneten ráadásul mesterséges intelligencia és okos algoritmusok nézik át a lépéseket ezeket a stratégiákat keresve, és ha szükséges, akkor korábban megkeverik a paklit. Ezzel akárhogy is játszik a játékos, újra 0-tól kell számolnia az aktuális értéket.

Az online kaszinókban a játék menetével is trükköznek. Míg egy valódi asztalnál számoló játékos esetén akár 100-300 kör is lemehet egy óra alatt, addig az online kaszinóban további játékosok lépéseit is be kell várni. Emiatt elveszik a lapszámolás legjobb előnye, és általában nem érdemes ezzel foglalkozni.

Az online kaszinókban tovább nehezíti a számolást például az a tény is, hogy virtuális paklit használnak, amiben sokszor megkeverik a lapot, ha a kaszinó szoftvere úgy látja jónak. Ez a védekezési mód is létezik, jó, ha tudsz róla, mielőtt elkezded számolni a paklit és a lapjait.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

92%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A fentiekben megismerhetted az alapvető és a profi kártyaszámolási módszereket, melynek segítségével te is nyomon követheted a kártyákat. Ha számodra fontos a kaszinóban található rendszer legyőzése a stratégiával, akkor készülj fel, hiszen folyamatosan számolnod kell a magas és az alacsony értékű lapjaidat.

Ha pedig ez nem sikerül, akkor játssz hagyományosan, és válassz az általunk összeállított lista kaszinóival. Ezek a cégek kiváló üdvözlő bónusszal várják az új játékosokat, így ingyen megnövelheted a kezdő tőkéd, és még tovább próbálgathatod a különféle blackjack kaszinó stratégiákat.

További releváns cikkek:

Utolsó frissítés: 07/11/2022 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben bemutattam és megvitattam a legjobb blackjack kártyaszámolási tippeket és trükköket. Ha szeretnéd alkalmazni a kártyaszámolás módszerét, regisztrálj most az itt bemutatott online kaszinó oldalak valamelyikén, és kezdj el profitot termelni blackjack játékkal.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath