Blackjack lapszámolás hatékonysága

A blackjack lapszámolás komoly hírnevet szerzett magának napjainkra, mivel az internet elterjedésével a sokféle rendszer nagy hírverést kapott. Míg korábban a kártyák számolása és a lapok egyedi értéke csak azokat a profikat érdekelte, akik kerülőutakon vagy a kevés szakkönyv segítségével hosszú idő alatt megtanultak kártyákat számolni, ma már bárki akár pár perc alatt találhat magának külön játékot.

Az alacsony-magas lapokkal kombináló módszerek mindazonáltal gyakran működnek, ha megfelelő a lapok értéke, és a játékos úgy tud játszani, hogy követi a lapokat. A kártyákat számolni azonban nagyon nehéz, és alacsony azok száma, akik ezzel valóban bankot tudnak robbantani. Az alábbiakban a leggyakrabban felhasznált lapszámolási módszerekkel találkozhatsz, ha te is a kártyákat szeretnéd számolni.

80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónuszok
 • Félelmetes játékok
 • Csodálatos mobil szórakozás
80000 Ft bónuszt
 • Megbízható online kaszinó
 • Könnyű fizetés
 • Nagyszerű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónuszok
 • Legjobb játékok
 • Csodálatos élő kaszinó
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Hogyan választjuk ki a helyszíneket

Az online blackjack során a játék ugyanolyan izgalmas, mintha a valódi kaszinókban, ráadásul ez a szerencsejáték az online kaszinók élő szekcióiban is rendelkezésre áll a játékok között, ha nem gép ellen tennéd próbára a tudásod.

Játékok Blackjack

A kaszinó szakértőkből álló csapatunk folyamatosan kutatja legjobb kaszinó oldalakat, ahol számos blackjack változatot tudsz játszani. Ezek a helyek rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, a játékkínálatuk sokszínű, a kifizetési és befizetési lehetőségek pedig változatosak.

Ha az általunk ajánlott kaszinó oldalak közül választasz, akkor neked már nem kell foglalkoznod a legjobb kaszinó oldalak felkutatásával, hanem elég akár egy fiókot regisztrálni, majd igénybe venni az üdvözlő bónuszt. Ennek a legtöbb esetben értéke magas, és kiválóan alkalmas arra, hogy például megnövelje a rendelkezésedre álló tőkét is.

Az ingyen pénz segítségével pedig még többet tudsz játszani, és amennyiben teljesíted a kaszinó által megadott lejátszási követelményeket, a nyereményedet haza is tudod utalni.

A blackjack lapszámolás alapjai

Az összes blackjack lapszámolás stratégia a játékos lapjait értékeli valamilyen rendszerben. Ezeknél fontos, hogy egy-egy lap hosszú távon milyen értékes, például a legértékesebb az ász a pakliban, mivel az a blackjack része. Hasonlóan értékes az 5-ös lap az osztónak, mivel a 12 és 16 közötti kezek esetében ez szükséges a minimum 17 eléréséhez.

Ha az osztó számára az összes 5-ös lap eltűnne, akkor hatalmas hátrányt szenvedne, ugyanígy rettentően hátrányos lenne a játékosnak, ha például az összes ászt kihagynák a pakliban. Emiatt az összes számolással foglalkozó szisztéma megadja nekünk a lehetőséget, hogy kiszámítsuk a lapszámolás során, hogy mekkora előnnyel vagy hátránnyal jár egy-két kártya megérkezése vagy eltávolítása.

A másik előny, amit a lapszámolás ad, hogy megmutatja, mikor kell eltérni a megszokott stratégiától. Például, amikor egy egy paklis blackjack esetén az összes 5-öst kijátszották már, akkor másképp cselekedünk egy 16-os kéz esetén, mintha még lenne esély pont ezt a kártyát húzni.

Hasonló a helyzet a biztosítás során is. Ha az osztó legelső lapja 10 pontot ér, és már láttuk, mely lapokat osztották ki korábban, akkor nagyobb eséllyel tudjuk, hogy érdemes-e biztosítással rendelkezni az osztó blackjackje ellen.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetéseket

96%
ÉRTÉKELÉS

Bevezetés a rendszerbe

A kártyaszámolás során minden stratégia azon az alapelven alapul, hogy egyes lapok értéke alacsony, más lapok esetén pedig magas. Hogy melyek az alacsony lapok, és melyek a magas értékűek, pont ez eltérő előny az egyes kártyaszámolási módok esetén.

Betrophy Platform_3
Nemzeti kaszinó élő játékok szórakoztatás

Néha egész pontot ér egy-egy lap, néha pedig tört pontot. Az összes rendszer ismeri a pozitív és a negatív értékek fogalmát, és ahogy egyre magasabb szintre lépsz az egyszerű számolástól a további, fejlettebb változatok felé, annál nehezebb dolgod van.

A legbonyolultabb módszerek esetén akkor van előnyöd a kaszinóban, ha mindegyik lépést pontosan betartod, nem hibázol a számolás során, és rendelkezel a tét megtételéhez szükséges összeggel. Arra is ügyelned kell, hogy a való életben elérhető casinok és az online szerencsejátékos oldalak is mindent megtesznek azért, hogy ellehetetlenítsék a számolásod.

Így duplán nehéz dolgod van, nem elég, hogy hatalmas agymunkát kell végezned, közben még ki kell küszöbölnöd a zavaró tényezőket is. Ha pedig hibázol, azt a feltett összeged bánja.

Hogyan működik a kártyaszámolás

A kártyaszámolás során az osztó osztását nem befolyásolja, hogy te melyik stratégiát követed, ő a játékváltozat szabályait alkalmazza. Emiatt egy-egy lap maximum neked lehet nem megfelelő a stratégiádban, de erről az osztó nem tud semmit.

Akármelyik stratégiát használod, akkor is, ha a legbonyolultabbat, még mindig a 21 elérését kell célul kitűznöd, a módszerek abban segítenek, hogy mikor kell több tétet raknod, és mikor kevesebbet.

Mobile Betonic_1

A játék menetére és a leosztott lapokra nem lesz ráhatásod, de legalább megközelítőleg tiéd lesz az az előny, hogy tudod, mikor tegyél fel kevesebb pénzt a rendszer során, és mikor többet. A legfejlettebb módszerek segítenek úgy játszani, hogy nagyon nagy pontossággal nyomon tudd követni a lapokat.

A neked kedvezőtlen lapok ellen a kiválasztott számolási stratégia segítségével védekezhetsz. Amikor jó értékű lapok érkeznek, akkor nagyobb téteket kell tenned, amikor pedig rosszak, akkor csak egyszerűen a minimálisra viszed le a tétrakást. Ezzel, ha teljesen nem is eliminálhatod a nem megfelelő lapjárást, közben a lehető legkevesebb pénzt veszted el egy-egy rossz leosztás miatt.

A három szintű rendszer

A blackjack kártyaszámolás alapvetően egy három szintű rendszerbe sorolható, amelyet az angol elnevezésük után Level 1, Level 2, Level 3 néven is ismernek. Ezt magyarul első szintű, második szintű, és harmadik szintű lapszámolás rendszernek nevezhetjük, és alapvető behatással vannak például arra, hogyan lehet lapot számolni.

A legelső szintű rendszer +1, 0 vagy -1 pontokat társít a kártyalapokhoz. A második szintű +2, +1, 0, -1 vagy -2 pontot társít a kártyák értékeihez, míg a harmadik szintű +3, +2, +1, 0, -1, -2 vagy -3 pontot társít hozzájuk.

Táblagépen Blackjack mobil

Nagy előny ezen három szint esetén, hogy a kártyák az emberek számára is kezelhető értékeket kapnak. Lehetne az is, hogy nem +1 vagy -1 pontot érjen egy lap, hanem 170-et vagy 233-at, de ezekkel a legtöbb ember nehezen számol, a játékban pedig gyorsan kell dönteni a kaszinóban.

A legkönnyebben a legelső szintű rendszer használható fel a játék során, de ez biztosítja a leggyengébb eredményeket is. Ennél már jobban teljesít a második szint, de ott már komolyabban kell figyelned, és gyorsan kell döntened a számolás alatt.

A legjobb a harmadik vagy még magasabb szintű lapszámolás, de itt már nagyon ott kell lenned fejben is, hiszen az értékek sokkal változatosabbak, és a játék során jelentkező izgalomban könnyen eltévesztheted a még alapszintűnek tűnő összeadásokat vagy kivonásokat is.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

96%
ÉRTÉKELÉS

Blackjack lapszámolás rendszerek

Ez a kártyaszámolás azért népszerű, mert a legtöbb ember könnyen tud a lapok felbukkanásakor 1 pontot hozzáadni vagy kivonni az aktuális értékből. Az ilyen rendszerek közé tartozik a Hi/Lo, az Uston továbbfejlesztett plusz/mínusz, a Hi-Opt 1, a Canfield profi lapszámolás és a Biztosítás lapszámolás.

Hi/Lo – egy gyakori szisztéma

Ebben a kártyaszámolás rendszerben a kártyalapok a következő pontokat érik:

Kártyák
Pontot
Kártyák 2-6 között
+1 pontot
7, 8, 9 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

A kártya lapok osztásakor kezdj egy 0 értékű alap számmal. Ehhez ezután add hozzá vagy vond le a megfelelő értéket az asztalnál, ahogy egymás után érkeznek a lapok a játékban. Ezután a megkapott értéket oszd el a még hátra lévő pakli számmal, hogy megkapd a valódi értéket. Ezután vonj le belőle 1-et, majd szorozd meg ezt az alap téttel, és ez legyen a téted a játékban.

Uston továbbfejlesztett plusz/mínusz

Ez a stratégia is kiegyensúlyozott, emiatt a kártya lapjainak megfelelően a következő értékeket használd:

Kártyák
Pontot
3-4-5-6-7 kártyák:
+1 pontot
2 vagy 8 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

Ez esetben is kezdj egy 0 kezdő értékkel, melyhez adj hozzá vagy vonj le egyet, az osztott kártya lapoknak megfelelően.

Ehhez a stratégiához a legtöbbször a megszokott szorzós tétet használják. Ha a végső értéked +1, 0 vagy negatív, akkor a játék során válaszd a lehető legkisebb tétet. Ha pedig 2 vagy több, akkor a kapott értékeddel szorozd meg az alap tét összegét, és ezzel fogadj.

Hi-Opt 1 – nagyon hasonló a Hi/Lo számoláshoz

Ez a blackjack lapszámolási rendszer hasonlóan működik a Hi/Lo módszerhez, csak kissé más értékekkel. Az egyes kártyák értékei:

Kártyák
Pontot
3-4-5-6-7 kártyák:
+1 pontot
2 vagy 8 kártyák:
0 pontot
10, J, Q, K, A kártyák:
-1 pontot

Ez esetben is kezdj egy nulla értékkel, majd módosítsd az osztott lapok értékének megfelelően. Végül pedig oszd el a megmaradt pakli számmal. Ha a kapott érték negatív, mindig fogadj a legkisebb téttel a játék során. Ha pedig legalább 2, akkor szorozd meg a kapott értékkel az alap tétet, és ezzel fogadj.

Második szintű blackjack lapszámolás rendszerek

A második szintű blackjack lapszámolás módszereknél a két legismertebb metódus a Zen számlálás és az Omega II számlálás. Ezeknek közös tulajdonságuk, hogy a felbukkanó lapokhoz a +2, +1, 0, -1 vagy a -2 értékeket rendelik.

Zen – amit könnyű megtanulni

A Zen blackjack lapszámolás módszer gyakorlatilag mindenféle játék változat során felhasználható, mivel könnyű megtanulni és a játékosok egyszerűen nyomon követhetik a változásokat benne. Nagy hátránya viszont, hogy a valódi pontszámot a hátralévő pakli számok alapján kell meghatározni a játékban, ez pedig nehéz lehet több pakli során.

Az egyes kártyák értékei külön-külön a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
4, 5, 6 lapok:
+2 pontot
2, 3, 7 lapok:
+1 pontot
8, 9 lapok:
0 pontot
Ász lap:
-1 pontot
10, J, Q lapok:
-2 pontot

Ez esetben is egy 0 értékkel kezded a játékot, majd ehhez adod hozzá, illetve vonod le a felbukkanó lap értékét. A végén pedig 0 vagy negatív érték során a minimum tétmennyiséget kell megjátszani, magasabb pontszámnál pedig minden egyes pontnál egy újabb egységnyi összeget kell feltenni a játék során.

Omega II – egy könyv miatt lett ismert

Az Omega II blackjack rendszer Bryce Carlson Blackjack for Blood című könyve miatt lett ismert, és a nehezebb stratégia típusok közé tartozik. Az egyes kártya lapok értéke a következő a játékok során:

Kártyák
Pontot
Ász,8 lapok:
0 pontot
2, 3, 7 lapok:
+1 pontot
4, 5, 6 lapok:
+2 pontot
9 lap:
-1 pontot
10 lap:
-2 pontot

Mivel ez is egy kiegyensúlyozott rendszer, itt is meg kell állapítanod a valódi értéket a tét megrakása előtt. Ehhez csak fognod kell az aktuális pontszámodat, és elosztani a még megmaradt pakli számmal.

Harmadik & magasabb szintű lapszámolás rendszerek

A harmadik és magasabb szintű blackjack lapszámolás stratégia még nagyobb odafigyelést igényel a játékos részéről, ami nem túl előnyös egy valódi casinoban. Az ilyen helyen ugyanis nem szeretik a lapszámolást, és kitiltás lehet a vége, de egy online kaszinóban ettől nem kell félned.

Ezen a területen a két legismertebb módszer az Uston továbbfejlesztett pontszámolás, illetve a Stanford Wong feleinek számolása stratégia.

Uston továbbfejlesztett pontszámolás

Ez a stratégia nagyon jól tud működni, például, ha fejben követni tudod a gyorsan pörgő eseményeket. Ahogy más fejlett kaszinó stratégiák esetében, ez a kártya számolás nem csak azt követi, hogy hány 10-es van még a pakliban, hanem nyomon követhetők vele a kedvezőtlen lapok is.

Az éppen felbukkanó kártyát a következők alapján lehet pontszámhoz társítani a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
Ász lap:
0 pont
2, 8 lapok:
+1 pontot
3-4, 6-7 lapok:
+2 pontot
5 lap:
+3 pontot
9 lap:
-1 pontot
10, J, Q, K:

Ennek a módszernek az a legnagyobb hátránya, amikor a kaszinókban nagyon beindul a játék, akkor nagyon könnyű elhibázni a kártyákat a fejben számolás során.

Stanford Wong feleinek számolása

A Wong módszer nagyon ismert a kaszinókban a nehézsége és a pontok odaítélésének bonyolultsága miatt. Ha azonban az asztalnál ülő szerencsejátékos jól játssza, komoly előnyre tehet szert a kaszinóban.

A kártya lapokhoz a következő értékeket kell társítani a játékok során:

Kártyák
Pontot
5 lap:
+1,5 pontot
3-4, 6 lapok:
+1 pontot
2, 7 lapok:
+0,5 pontot
8 lap:
0 pontot
9 lap:
-0,5 pontot
10, J, Q, K, Ász lapok:
-1 pontot

A Wong módszer fogadási hatásossága 0,99 a lehetséges 1-ből, ezért az a szerencsejátékos, aki megfelelően használja a játékok során, magas nyereményekre számíthat, gyakorlatilag ez az egyik legjobb számolási rendszer, amit érdemes próbálgatni.

Számítógépes lapszámolás

Ma már nem okoz gondot számítógépet használni a lapszámolás során, például, ha otthonról játszol akkor valószínűleg egy kis keresgélés után találsz egyet a kezed ügyében. Akár egy táblázatkezelő rendszer is elég lehet arra, hogy az olyan játék során is számolhasd a lapjaidat, ahol a kártyák értéke fejben már nem követhető.

Természetesen a számítógépet nem tudod magaddal vinni a valódi kaszinókba, de az online kaszinók oldalain található játék változatok során nyugodtan felhasználhatod.

Edward O. Thorp már az 1960-as években kidolgozta az ehhez megfelelő játék stratégiát, de akkor még nem volt internet, a valódi épületekben pedig nehéz lett volna használni. Ha te használni akarod a Thorp Ultimate módszert, akkor így teheted meg a pakli lapjainak ismeretében:

 • Ha a tétek variációjához keresed a pontokat, akkor ezeket használd: Ász: -9, 2-es: +5, 3-as: +6, 4-es: +8, 5-ös: +11, 6-os: +6, 7-es: +4, 8-as: 0, 9-es: -3, 10-es: -7.
 • Ha a stratégiák variációjához keresed a pontokat, akkor viszont ezeket használd: Ász: +51, 2: +60, 3-as: +85, 4-es: +125, 5-ös: +169, 6-os: +122, 7-es: +117, 8-as: +43, 9-es: -52, 10-es:-180.

Több paraméteres kártyaszámolási rendszerek

A több paraméteres stratégiák során egy kitüntetett kis értéket külön kell számolni a többitől, tipikus példája ennek, amikor a 0 pontot érő, sokszor A lapot is figyelemmel követed. Ilyen létezik, és ekkor eltérő stratégiát lehet választani, mint amit az alap módszer diktálna.

Természetesen nem csak az A lap lehet az, amit külön is figyelsz, ez mindig a kiválasztott módszertől függ. Ha a több paraméteres stratégiákat választod, akkor még nehezebb a dolgod, hogy nyomon kövesd a játékot, különösen akkor, ha második vagy magasabb szintű módszert választasz.

A gyakorlatban semmi sem tiltja olyan stratégiák megjelenését, ahol nem csak kettő, de akár három vagy még több paramétert is figyelni kell. Azonban a legtöbb esetben már a két paraméter helyes felhasználása is meghaladja az átlagos játékosok képességeit.

Nem kiegyensúlyozott kártyaszámolási rendszerek

A fentiekben olyan számolási módszereket ismerhettél meg, melyeknél a pakli kiosztása után az aktuális értéked 0. Ezt hívják kiegyensúlyozott rendszernek. Léteznek azonban olyan blackjack lapszámolási módok, ahol a pakli elfogyása után az aktuális értéke nem 0. A két legjobb ilyen módszer a Red 7 számolás és a K.O. számolás.

Red 7 – legalább 6 paklihoz

Ez a lapszámolás akkor a fog a leghatékonyabban működni, ha legalább 6 paklit felhasználnak a játékkör során. A kártyákat a következő pontokkal kell társítani a játék során:

Kártyák
Pontot
2-6 lapok:
+1 pontot
Piros 7-es lapok:
+1 pontot
Fekete 7-es, 8, 9 lapok:/center>
0 pontot
10, A lapok:
-1 pontot

Ezt a lapszámolási módszert könnyű megtanulni, még a bonyolultabb változatoknál is, de 1-2 pakli során nem igazán érdemes vele próbálkozni a játékosnak.

K.O. – ez sem működik kevés paklival

Ez a módszer is akkor fog jól működni, ha a játékban legalább 6 pakli vesz részt, könnyű megtanulni, még a nehezebb változatokban is. A lapokhoz a következő pontot kell rendelni a játékok alatt:

Kártyák
Pontot
2-7 lapok:
+1 pontot
8, 9 lapok:
0 pontot
A lap:
-1 pontot

Ahogy a Red 7, ez a módszer sem a legjobb a játékosok számára 1-2 pakli esetén, azaz ilyen esetben olyan módszert kell választanod, melynek megvan ez az előnye.

A kaszinók lépései a számolni akaró játékosok ellen

A kaszinók sokféle dologgal fellépnek a számolni akaró játékosok ellen. Egy egyszerű módszer, hogy folyamatosan zavarják az ember gondolatmenetét, így nem tudja követni, mi van éppen a pakliban. Ez a módszer egyaránt beválik a hagyományos kaszinó és az online kaszinó felületeken is.

Az interneten ráadásul mesterséges intelligencia és okos algoritmusok nézik át a lépéseket ezeket a stratégiákat keresve, és ha szükséges, akkor korábban megkeverik a paklit. Ezzel akárhogy is játszik a játékos, újra 0-tól kell számolnia az aktuális értéket.

Az online kaszinókban a játék menetével is trükköznek. Míg egy valódi asztalnál számoló játékos esetén akár 100-300 kör is lemehet egy óra alatt, addig az online kaszinóban további játékosok lépéseit is be kell várni. Emiatt elveszik a lapszámolás legjobb előnye, és általában nem érdemes ezzel foglalkozni.

Az online kaszinókban tovább nehezíti a számolást például az a tény is, hogy virtuális paklit használnak, amiben sokszor megkeverik a lapot, ha a kaszinó szoftvere úgy látja jónak. Ez a védekezési mód is létezik, jó, ha tudsz róla, mielőtt elkezded számolni a paklit és a lapjait.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

96%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A fentiekben megismerhetted az alapvető és a profi kártyaszámolási módszereket, melynek segítségével te is nyomon követheted a kártyákat. Ha számodra fontos a kaszinóban található rendszer legyőzése a stratégiával, akkor készülj fel, hiszen folyamatosan számolnod kell a magas és az alacsony értékű lapjaidat.

Ha pedig ez nem sikerül, akkor játssz hagyományosan, és válassz az általunk összeállított lista kaszinóival. Ezek a cégek kiváló üdvözlő bónusszal várják az új játékosokat, így ingyen megnövelheted a kezdő tőkéd, és még tovább próbálgathatod a különféle blackjack kaszinó stratégiákat.

További releváns cikkek: