2023 legjobb Mahjong oldalai

A Mahjong játékok egyre nagyobb teret hódítanak az online kaszinók világában, köszönhetően annak, hogy újra divatba jöttek, és nagyon sokféle szabályok készültek el az egyes változatokhoz. Ha egyszer kipróbálod, milyen a Madzsong izgalma, könnyen a rajongójává válsz, hiszen ez a játék híres arról, hogy különösen ragaszkodó a rajongótábora.

A kaszinó szakértőink számos online kaszinó játékkínálatát figyelik, és összeállították neked azt a listát, ahol a legjobb Mahjong játékok állnak rendelkezésre. Neked már nincs más dolgod, mint regisztrálni egy saját fiókot, végrehajtani az első befizetésed, és felmarkolni a nagylelkű üdvözlő bónuszt.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Kövek, vezető, chips nagyon fontosak a részletek

Mahjong

A Mahjong játékok játszásához Mahjong kövek szükségesek, melyekből 144 darab van. Ezek közül ki kell választani 136-ot, a 36 bambusz, a 36 kör, a 36 karakter, a 12 sárkány és a 16 szél követ.

A játékosok úgy ülnek be a helyükhöz, hogy széljelzőket húznak, és ennek alapján foglalják el a kihúzott helyeket. A Kelet Szél játékos választhat helyet, a többiek (Nyugati Szél, Déli Szél és Északi Szél helyeket) az égtájuknak megfelelően ülnek le.

A Keleti Szél lesz az első vezető, akinek nyerés esetén duplán számítanak a pontjai, vesztés esetén pedig duplán fizet. Minden kör végén egyet ugrik a szerepe, és a következő játékos lesz az új vezető.

A Mahjong játék elején a játékosok megadott pontmennyiséget kapnak, melyeket az online kaszinókban chipsek jelenítenek meg. Ezek gyakorlatilag zsetonok, melyeket egyenlően szétosztanak a játékosok között. A Madzsong játék egy nulla végösszegű játszma, ami azt jelenti, hogy a vesztesek által elveszített zsetonmennyiséget a győztes kapja meg, a játékban lévő mennyiség pedig nem változik.

Szabályok

A Mahjong játékok megadott szabályok alapján folynak. A Madzsong kezdetén a széljelzők alapján ülnek be a játékosok, majd közösen alakítják ki a falat, a kapu helyét és az eltávolítandó köveket is leveszik.

A dobások után az a játékos, akinek több vagy kevesebb köve van, mint 13, meghal, és kiesik a játékból. A Madzsong egészen addig folyik, míg az egyik játékos el nem éri a Mahjongot, vagy mindenki meg nem hal. A halott játékosnak fizetnie kell a többieknek, a pontjai pedig nem számíthatók be.

A Mahjong akkor mondható be, ha játékos lapjai egy párból és három darab hármas csoportból állnak. Csoportnak az számít a játékban, amikor egy kőkép három egymást követő kövét vagy három egyforma követ birtokol a játékos.

Elo Jatekok Thrillsy
Mahjong játék a Thrillsy Kaszinó-ban

A szabályok azt is lehetővé teszik, hogy ha nem három egymást követő köve, hanem négy ilyen köve van a játékosnak, akkor is bemondhassa a Madzsongot.

Ha a játék végéig egyik játékos sem érte el a Mahjong állapotot, akkor az össze lap halott, és nem kell a pontok megszámolásával foglalkozni. Ilyenkor a vezető szerepe a következő játékosra száll át, és a játék újraindul.

Amennyiben egynél több játékos szeretné felhasználni a dobott követ a Mahjong kialakításához, akkor az elsőbbség figyelembe vételekor az dobó játékostól való távolság a meghatározó.

Viszont az a játékos, akinek már csak a dobott kő elegendő a Mahjong eléréséhez, előnyben van a többiekkel szemben még akkor is, ha a kő felhasználható lenne az ő nem teljes Madzsongukhoz. Végül pedig, azt a követ, amit már kidobtak, nem lehet visszavenni.

Előkészületek

A játék megkezdése előtt a játékosoknak be kell ülniük az asztalhoz, és fel kell építeni a falat, illetve meg kell határozni a kapu helyét.

Ezután a virágokat és évszakokat kivéve a megmaradt 136 kőből 4 fal épül, ahol egy-egy játékosnak 17 kő hosszú, 2 kő magasságú fala van, és a kövek képpel lefelé fekszenek. Ezután a 4 falat a játéktér közepén összetolják, és egy négyzetet alakítanak ki belőle.

A kezdés után a játékvezető dob egyet. Ezután a következő játékos dob, és hozzáadja a saját dobásának értékét az előzőéhez, a kapott értéknél a saját falát 2 kő mélységig megbontja. A két követ a bontástól számított jobb első és harmadik helyre helyezi.

A megbontás bal oldalán a játékvezető elveszi az első követ, majd a többi játékos következik három alkalommal. Mindenki elveszi a meghatározott helyen lévő követ, míg a játékvezetőnek 14 köve nem marad, a többieknek pedig 13. Ezzel kialakul az a Madzsong fal, mellyel a valódi játékot meg lehet kezdeni.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Speciális Mahjong játékok

A Mahjong az alapváltozat mellett további speciális változatokkal is rendelkezik, és világszerte nagyon sokan játsszák őket. Ez a logikai játék elérhető ezekben a kivitelekben is:

A nyugati országokban, főleg Amerikában ismert egy olyan Mahjong változat, mely még az 1920-as években került be a nyelvterületre, és mely tovább fejlődve nagy kedvenc lett az amerikai hadseregben. Ma már úgy is ismert, mint a Wright-Patterson szabályrendszerű játék.

Elo Jatekok Thrillsy
Élvezze a nagyszerű Mahjong játékokat a Thrillsy Kaszinó-ban

A három játékos Mahjong, vagy más néven a Three-ka változat egy leegyszerűsített játék, melyben a játékosoknak 13-13 kövük van, összesen pedig 84 kerül fel az asztalra. Bármelyik alapváltozat átalakítható erre a 3 játékos változatra, és gyakori, hogy az egyik színt teljesen ki is zárják a játékot játszók.

Nemzeti játék változatok

A speciális Madzsongok mellett számos ország rendelkezik nemzeti változattal is:

Hong-Kongi vagy Kantoni Mahjong: ez az egyik leggyakrabban játszott kínai változat, mely a pontozásnál kisebb részekben eltér a kínai alapváltozattól. Nem teszi lehetővé, hogy több játékos is nyerjen egyetlen eldobással.

Szecsuáni Mahjong: Ez a változat egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a dél-kínai részeken, és nagyon gyorsan játszható. Egyedisége, hogy nem engedi a chi kombinációkat és csak a színes köveket használja fel.

Tajvani Mahjong: 13 kő helyett 16-ot kapnak a játékosok, és különféle bónuszokat kínál a játék során. Ellentétben a kínai játékkal, itt lehetséges több játékosnak is nyerni egyetlen eldobásból.

A Mahjong online játszásához rendszerint egy online kaszinó szükséges, ahol egy ingyenes regisztrációt követően férsz hozzá a játékkínálathoz. A játékok elkezdése előtt be kell fizetned a kaszinó számládra a kezdő tőkéd, melyet a további játékok során használsz majd fel.

Az online kaszinók sokféle bónusszal várnak téged, a kaszinó szakértőink pedig összeállítottak egy olyan listát, melyek csak a megbízható és kiváló játékkínálatot fenntartó kaszinók kaptak helyet. Így neked már nem marad más feladatod, mint kiválasztani közülük a neked tetszőt.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A Mahjong játék növekvő népszerűségének köszönhetően ma már a modern online kaszinók is odafigyelnek erre a játékra. Ha te is szívesen játszod ezt a kínai gyökerű játékot, akkor elég felkeresned őket, majd a fiókod létrehozása után bármelyik rendelkezésre álló változattal játszhatsz.

Ha eddig nem voltál biztos benne, mennyire vagy jó a játék során, akkor az idegen játékosok ellen bizonyíthatod a helytállásod, miközben remekül szórakozhatsz és még pénzt is nyerhetsz. Mindenképpen vedd igénybe az online kaszinó által adott üdvözlő bónuszt, mert ez komolyan meg tudja növelni a kezdő tőkéd, amit szintén a játékra tudsz fordítani!

Nézd meg ezeket a többi kaszinójátékot:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben bemutattam a 2023-es év legjobb Mahjong-oldalait. Ha szeretnéd kipróbálni a Mahjong játékok izgalmát, regisztrálj most az itt bemutatott oldalak bármelyikén, és ragadd meg a magyar játékosoknak szóló hatalmas üdvözlő bónuszukat.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath