A legfontosabb blackjack szabályok

A blackjack egyre növekvő népszerűségnek örvend az online kaszinókban, ráadásul a jól ismert francia kártyával játsszák, és a játékos az osztó ellen játszik.

Ha te is többet szeretnél tudni a különféle további verziók szabályairól, akkor olvasd végig ezt a cikket, ahol egymás után ismerheted meg, mi a játék menete a speciális blackjack változatokban. Ezután már nyugodt szívvel kipróbálhatod az eltérő szabályrendszereket is, hogy kiválaszd, melyik blackjack típus jön be neked a legjobban.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Online blackjack ezek az online kaszinók

A kaszinó szakértőkből álló csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy megkeresse a piac legjobb online kaszinóit. Ezek biztonságosak és rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel.

Játékok Blackjack

Csak válassz egyet közülük, regisztrálj egy fiókot, majd fizess be a pénztárban, hogy igénybe vehesd a nagylelkű üdvözlő bónuszt. Ez a promóció ugyanis tökéletes arra, hogy megnövelje a kezdőtőkéd, és még tovább tudd játszani a blackjacket.

Blackjack szabályok ha a kártyák összértéke 21

A blackjack játék szabályai a különféle változatokban más elemekre helyezik a hangsúlyt, például eltérő, hogy 17 esetén az osztó lapot kér vagy sem. Mivel több más dologra is figyelned kell, így érdemes átolvasnod a leggyakoribb változatok szabályait a következőkben:

Klasszikus blackjack az első két lap is azonnal nyerhet

A klasszikus szabályok szerint, ha a játékosnak nem haladja meg a 21-et a lapjainak értéke, de kevesebb, mint az osztóé, akkor az osztó nyer. Ha a játékosnak leosztott két lapot nézve az értékük nem haladja meg a 21-et, de több, mint az osztó lapjainak összértéke, a játékos nyer.

Mobile Thrillsy_4
Élvezze a nagyszerű Thrillsy Blackjack szórakozást

Ha a játékos lapjai értéke meghaladná a 21-et, akkor automatikusan az osztó nyer. Az osztó automatikusan nem játszik tovább, ha a saját lapok összértéke eléri a 17-et. A játékos nyerés esetén 2:1 arányban kapja vissza a tétet.

Több kezes blackjack ha igazán profi vagy

A több kezes verzió hasonlóan működik, mint a klasszikus változat, az nyer, akinek a lapjai összértéke közelebb van a 21-hez, de azt nem haladja meg. Az eltérés annyi, hogy egyes online kaszinókban a játékosnak akár 5 keze is lehet, így akár ötszörös eséllyel lehet blackjackje. A játék szintén 52 lapos paklival folyik, és a nyereményt 2:1 arányban fizetik ki sima győzelem esetén.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Pontoon blackjack ha az osztó lapjait nem láthatod azonnal

Ebben a változatban a játékos első két lapját arccal felfelé teszi le az osztó, míg az osztó első pár lapja arccal lefelé kerül az asztalra. Emiatt a játékod végéig nem tudod az osztó lapjainak értékét.

Amennyiben az osztó lapjainak értéke nem haladja meg a 17-et, akkor az osztó mindig kap lapot. Ha pedig egyenlő a játékosnál és az osztónál lévő lap értéke, akkor az osztó nyertes.

Európai blackjack szabályok

Az Európai változat szabályai szerint amennyiben az osztó lapjainak összértéke blackjack, akkor üt minden más, 21-et érő kezet. Ez alól az egyetlen kivétel, ha a játékos lapjainak összértéke is blackjack, mert akkor döntetlen az eredmény.

Thrillsy Platform_3
A Excitewin egy nagyszerű kaszinó az európai blackjackhez

Emellett a játékos csak akkor oszthatja meg a lapjait, ha a játékos első két lapjainak értéke 10, 11 vagy 9. A játékosnak mindössze 1 alkalommal van lehetősége megosztani a lapokat.

Blackjack surrender visszavonhatod a fogadást

A Blackjack surrender az eredeti Blackjack-nek az egyik változata, ahol a fő eltérés az, hogy az első pár lap megkapása után a játékos kérhet lapot vagy visszavonhatja a fogadást, és az eredeti tétet tekintve annak felét megtarthatja.

A többi szabály a klasszikus Blackjack-nek megfelelő működik, akinek a keze összértéke közelebb van a 21-hez, az a nyertes. Ha pedig az első két lap blackjack, akkor a játékos azonnal megnyeri a játékot.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Double exposure blackjack ahol nincsenek titkok

Ebben a változatban az osztó első lapja és a második lapja is színével felfelé kerül az asztalra, így az osztó lapjainak ismeretében komoly előnye van a játékosoknak. A blackjack ilyenkor azonban 3:2 arányban fizet, és a játékos veszíti el a játékot és a tétjét, ha a kezek értéke megegyezik (azonos pontszám).

Az is különbség az eredeti blackjackhez képest, hogy az osztó előtt láthatók a lapok, ezért értelemszerűen nem vásárolható biztosítás sem.

Amerikai blackjack jobb odds a játékos számára

Az Amerikai blackjackban az osztó első lapja a játékosokkal egy időben érkezik. A másodikat viszont a hagyományostól eltérően osztják, ezért az osztó a második körben már lapot kap. A dealer első lapja színnel felfelé, a második viszont színnel lefelé kerül az asztalra.

Kártyák
Opció 1
Opció 2
10-es
Akkor 10 és 16 között Hit-et
17 és felette Stand-et válassz
7-es
8-as vagy 9-es, akkor 9 és 16 között Hit-et
17 és felette Stand-et válassz
4-es
5-ös vagy 6-os, akkor 8 és alatta Hit-et
12 és felette Stand-et válassz
3-as
Akkor 12 és alatta Hit-et
13 és felette Stand-et válassz
2-es
Akkor 9 és alatta Hit-et
13 és felette Stand-et válassz

Ez a kis változás nem érinti az eredeti tét (bet) értékét, de a játékos számára kedvez, mivel így jobb odds-ot kínál a játék neki. Az Amerikai változat során ugyanúgy 21-et kell elérni vagy kevesebbet, de az osztó pontszámánál többet.

Super 7 blackjack akár három kézzel is játszhatsz

A Super 7 változat során akár 3 kézzel is játszhat a játékos, melyben 6×52 a lapok száma. A blackjack ebben is 3:2 arányban fizeti az eredeti tétet, a biztosítás vásárlása esetén pedig 2:1 arányban kapható vissza az eredeti tét.

A cél ez esetben is az, hogy több pontod legyen, mint az osztónak, de ha lehet, érj el a 21-hez. Az osztónak ebben a verzióban is meg kell állnia 17-nél. A figurás lapok értéke 10.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Atlantic City blackjack

Ha az osztó ász vagy 10-es lapot kap, akkor ellenőrzi a blackjackjét. Ebben a verzióban akár 3 alkalommal is megoszthatja a lapjait a játékos, ha a két lap értéke azonos.

A két lapot ekkor külön teszik, és mindegyikre külön játék fut. Az osztónak ez esetben is meg kell állnia 17-nél, ilyenkor nem húz lapot. A pakli 52 lapos, és biztosítás is vásárolható.

21 Burn blackjack ahol elégetheted a második lapod

A 21 Burn egyik legnagyobb különbsége, hogy ha az osztónak 17 pontja van, még húz lapot. A másik eltérés, hogy amikor a játékos a saját lapok után látja, milyen lap az első az osztónál, lehetősége van egy burn tét (burn bet) megtételére. Ez az eredeti tét értékének 50%-a, és további összeg megtételét jelenti.

Ilyen esetben a játékos második lapját eldobják, és új lapot kér. Ha a burn után a játékos lapja ász és 10-es, akkor az is blackjacknek számít. A megosztás után már nem lehet burnt kérni a játék során.

Vegas Strip blackjack az igazi vegasi játékváltozat

A Vegas Strip változatot 4 paklival játsszák, és itt is akkor nyer a játékos, ha a lapjainak összértéke 21 vagy kevesebb, de az osztóénál több. Ha az osztó lapjainak értéke eléri a 17-et, az osztó kötelezően megáll és így játszik tovább.

A játékos megoszthatja a lapjait, akár 4 kézzel is játszhatja a játékot. A duplázás a játék elején vagy a megosztás után is lehetséges. A lapok összértéke ugyanolyan szabályok alapján kerül kiszámolásra, mint a klasszikus változatnál.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

92%
ÉRTÉKELÉS

One Deck blackjack csak egyetlen paklival

Az One Deck blackjacknél a neve is mutatja, hogy egyetlen kártyapaklit használnak a játék során, melyben 52 lap található. A legtöbb esetben az osztó újra megkeveri a teljes paklit az új osztás előtt, majd lapot oszt a játékosoknak.

Ebben ki is merülnek a különbségek, a további szabályok külön magyarázatot nem igényelnek, mert a klasszikus változat játékmenetét követik.

Tét típusok és kiegészítő tétek

A blackjack játék során a tétrakás során megkülönböztetünk hagyományos tétet, ezt a játékos a játék elején teszi fel az asztalra. Ha a játékos lapjainak összértéke kevesebb, mint az osztóé vagy besokall, akkor elveszíti a tétet. Ha nyertes, akkor a tétje dupláját kapja vissza, kivéve, ha blackjackje van, mert akkor 3:2 arányban kap kifizetést.

A kiegészítő tétek nagyobb esélyt adnak a játékosnak arra, hogy további tétet tegyen be, ha szerencsésnek tartja a lapjárását.

Összefoglalás

A blackjack akkor is szórakoztató játék, ha csak az osztó és te ültök az asztalnál. A 21-hez már az is elég lehet, ha az első két lap szerencsés, ezen kívül pedig csak a játékoson múlik, ha lapot kér.

Ha az egyik lapja ász, akkor már nagy esélye nyílik a blackjack elérésére, amikor pedig az osztó is befejezte, besöpörhető a nyeremény. Ha te is ezt az izgalmat keresed, akkor válassz a nálunk bemutatott kaszinók közül, és máris kezdhetsz blackjacket játszani!

További releváns cikkek:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben a blackjack játék szabályait ismertetjük. Ha szeretnél játszani az egyik legnépszerűbb kaszinójátékkal, a blackjackkel, regisztrálj az itt bemutatott oldalakon, és kezdj el játszani most.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath