Hogyan válhatsz blackjack osztóvá?

Kártyák Blackjack

A blackjack napjaink egyik legnépszerűbb online kaszinó játéka, emiatt tömegek érdeklődnek iránta. Ez magával hozta azt, hogy megnőtt az igény a jó blackjack osztók iránt, és ma már kiváló minőségű képzések is segítik ezt. Ha te is blackjack osztóvá szeretnél válni, akkor olvasd el ezt a cikket, melyből minden fontos információt megtudhatsz.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésedre

Ahogy más szakmák esetében, a blackjack osztónak is tanulnia kell. A tanulási folyamat sokrétű, hiszen meg kell értened a blackjack szabályait, a különféle változatok egyedi kikötéseit, az osztást, hogy mikor kell osztóként megállnod, mikor kell kötelezően lapot kérned, és így tovább. Az alábbiakban a két fontos részterületről, az elméleti képzésről, illetve a gyakorlat megszerzéséről is olvashatsz.

Dealer iskolák – ez az első lépés

A blackjack osztókat képező iskolákat nem úgy kell elképzelned, mint a hagyományos oktatási rendszerben lévő tantermeket, sőt, még a magyar OKJ-hoz sincs közük. Főleg külföldön van nagy hagyománya ennek a megoldásnak, ahol sokszor maguk a kaszinók indítanak tanfolyamokat az osztók kitanítására. Itt minden szükséges dolgot megtanulsz ahhoz, hogy később akár blackjack dealerként helyezkedj el.

Játékok Blackjack

Ha körbe nézel az interneten, akkor ott is számos blackjack osztó tanfolyamot találsz. Bár közülük néhány igen részletes, de a tananyag leadásán kívül más nem kínál. Megint mások vizsgákat is szerveznek, és tanúsítványt adnak arról, hogy elvégezted a tanfolyamot.

Gyakorlatszerzés munka közben – ez a második lépés

Legyen szó akármelyik fenti megoldásról, amikor munkára jelentkezel, külön vizsgálják az egyéni készségeid is, mivel ügyfelekkel kell majd dolgoznod. A kaszinó munkatársai előtt kell bizonytanod a tudásod, és amennyiben sikerül a felvételi, akkor munkát kapsz.

A legtöbb esetben az adott kaszinó még saját belsős képzéseket is indít, mielőtt a valódi munkát elkezdhetnéd, ezeken részt kell venned. Itt a kaszinó saját kultúrájával, szokásaival, egyedi megoldásaival ismerkedhetsz meg, így már nem a blackjack alapokat kérik rajtad számon, hanem a kaszinóba történő beilleszkedésedet segítik elő.

Természetesen igazi osztóvá majd hosszú hónapok, évek alatt válsz, miközben valódi játékosok ezrei mennek majd át a kezed között.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetéseket

90%
ÉRTÉKELÉS

Milyen készségekre van szükséged?

Egy blackjack osztónak számos készséggel kell rendelkeznie, mivel valódi emberekkel fog foglalkozni. Emiatt nem elég töviről-hegyire tudnod a blackjack játék részleteit, ettől még nem leszel jobb osztó. Az alábbiakban azokról a tulajdonságokról olvashatsz bővebben, melyeket a kaszinók elvárnak a jelentkezőktől, és melyeket szigorúan tesztelnek is a felvételi eljárás során.

Jól kell kezelned az ittas vagy agresszív személyeket is

Ha blackjack osztó leszel, akkor tisztán és érthetően kell kommunikálnod a játékosokkal és a kaszinó más munkatársaival is. Nagyon sokféle kihívás fog érni, és neked minden körülmények között meg kell értetned magad.

Mobile Betrophy_2

A legnehezebb dolgod az olyan játékosokkal lesz, akik még egyáltalán nem értenek a blackjackhez, és neked el kell magyaráznod, hogy mi, hogyan működik. Természetesen eközben gyakran a többi játékost is kezelned kell, akik már türelmetlenül várják a következő osztást.

Különösen nehéz lesz a helyzet, ha a játékos már spicces vagy az átlagosnál nehezebben fogja fel a dolgokat. Bár a kaszinóknak vannak belső szabályzatait ilyen esetekre, te leszel az előtérben, és végső soron neked kell megoldani a feladatot.

Ügyfélkezelési ismeretek

Ahol pénzben játszanak, ott mindig fennáll a veszélye egy komoly veszekedésnek. Meg fogod tapasztalni, hogy egyes játékosok majd okokat keresnek arra, hogy miért vesztettek hatalmas összeget az asztalnál, és a hibás lehet a kaszinó, te magad, a környezet vagy egy másik játékos is. Különösen magasra hághatnak az indulatok, ha az ügyfél ittas vagy erőszakos természetű, ilyenkor minden tudásodat be kell vetned, hogy lenyugtasd.

Az ügyfelek habitusát fel kell ismerned, és a megfelelő kezelési stratégiát választani, miközben egyetlen pillanatra sem veszítheted el a fejed. Ez nem csak azért szükséges, mert így még tovább eszkalálódhat a probléma, hanem a kaszinó is azonnal el fog távolítani a blackjack osztó állásodból. Hiába nem te kezdted a veszekedést, a vállalat munkatársaként neked mindig meg kell őrizni a hidegvéred.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetéseket

90%
ÉRTÉKELÉS

Analitikai képességek – nagyon ott kell lenned fejben

A blackjack során nagyon jó analitikai képességekkel is rendelkezned kell, mivel folyamatosan nyilván kell tartanod a játék állását, az egyes esetek esélyeit, miközben persze a szabályokra is ügyelsz. Még nehezebb a dolgod, ha több játékossal játszol egyszerre, mivel te biztosan nem hibázhatsz.

A feladatod lesz még felismerni, hogy ha egy játékos megpróbál csalni, vagy nem megengedett gyakorlatot folytat, persze ezt a háttérben figyelő más munkatársak is segítik. Ahogy pedig telnek az évek, egyre jobban ott leszel fejben, és lehetőséged lesz előre lépni a ranglétrán. A blackjack osztói karrier után következik a póker, ahol még több dologra kell odafigyelni, a craps osztói feladatkört pedig a kaszinók is csak a legjobb dealerek számára tartják fenn.

Társasági készségek – meg kell ismerned az ügyfeleidet

A kaszinó munkatársaként és blackjack osztóként te vezeted a játékot. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy a blackjack a szabályoknak megfelelően folyjon, hanem szórakoztatnod is kell az asztalhoz beülőket. Ha te nem vagy társasági ember, akkor az osztói munka egyáltalán nem lesz neked való!

Betrophy Platform_3
Élvezze a blackjacket az Betrophy-nél

Ráadásul, a fizetésed egy tekintélyes része abból származik majd, amit a játékosok borravaló gyanánt neked adnak. Minél inkább megismerkedsz velük, és felveszed a fonalat, annál több ajándék zsetonra számíthatsz. Persze figyelned kell, hogy ne vidd túlzásba a kvaterkázást, és mindig csak addig menj el, ameddig a helyzet megengedi.

Egy idő után pedig saját visszatérő vendégekkel rendelkezel majd, akik kifejezetten a te asztalodhoz ülnek majd be. Ismerni fogod a játékstílusukat, az életük bizonyos részleteit és az előző nyereményeiket vagy veszteségeiket. A stabil vendégkör kialakítása életbevágó ahhoz, hogy elfoglald a megfelelő pozíciódat a kaszinó munkatársai között, ráadásul a borravalók biztos pluszt is hoznak ezektől a vendégektől.

Fizikai állóképesség – ez egy igen nehéz munka

Az osztói feladatkör igencsak igénybe veszi az állóképességedet, emiatt jó kondícióban kell lenned. A nap nagy részében talpon kell lenned, ezért a lábaid egy idő után már nehezebben bírják. Ez ellen a megfelelő étrenddel és életvitellel védekezhetsz, így igen csak oda kell figyelned a káros szenvedélyeidre is.

A vendégek előtt természetesen sohasem lehetsz másnapos, fáradt vagy beteg, és el kell viselned azt is, hogy a kaszinókban sohasem áll meg az élet. Előfordulhat, hogy míg más karácsonyozik vagy az újévi pezsgőjét issza, te szolgálatban leszel valamelyik asztalnál. Gyakran kaphatsz egymást ütő műszakokat, amikor csak pár óra alvásra jut időd vagy még annyira sem, és ebből a játékosoknak semmit sem szabad észre venniük.

Összefoglalás

Blackjack osztónak lenni nehéz feladat, de mint minden szakmának, ennek is megvannak a szépségei. Ha neked minden vágyad ügyfelekkel dolgozni, részt venni egy igazi kaszinó életében, akkor ez egy jó belépő feladat ahhoz, hogy elkezd a karriered. Később pedig már csak rajtad múlik, hogy meddig jutsz el, és hogyan képezed tovább magad a szerencsejáték világában.

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben bemutattam neked az összes fontos információt és követelményt, amelyek biztosan segítenek neked abban, hogy elérd az álmodat, hogy blackjack-kereskedővé válj.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath