Rulett szabályok egy helyen

A rulett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online kaszinó oldalakon, mivel a piros-fekete, páros-páratlan eltalálásának izgalma elhozza a tévékből jól ismert szerencsejáték világát. A nulla vagy nullák és az 1-től 36-ig terjedő számok épp elegendő lehetőséget adnak arra, hogy megtedd a tétjeid, legyen szó akár az Amerikai rulett, az Európai rulett vagy más változatokról.

Ha te is többet szeretnél tudni erről a játékról, és hogy mi történik akkor, amikor a golyó megáll, akkor ebben az ismertetőben mindent megtudhatsz a rulett szabályai és az eltérő változatok témakörében. Így már te is tudsz majd fogadni a neked tetsző számokra, miközben nem kell olyan komoly agymunkát végezned a rulettben, mint azt a pókerben vagy más kártya játékokban elvárt.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Online rulett – itt találod a megbízható kaszinók listáját

A kaszinó szakértőkből álló csapatunk folyamatosan vizsgálja a szerencsejáték piacot, hogy megtalálja a legjobb cégeket. Az általunk bemutatott listán csak olyan online kaszinók szerepelnek, melyek rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel, biztonságosak a játékra, számos befizetési és kifizetési módot biztosítanak, és nagylelkű üdvözlő bónusszal várják az új játékosokat.

Új rulett kép

Így neked már nincs más dolgod, ha az Amerikai rulett, az Európai rulett vagy más rulett típust szeretnéd játszani, mint kiválasztani valamelyik kaszinót a listáról, és regisztrálni a fiókot. Ezzel megspórolod a keresésre fordított időt, és véletlenül sem futhatsz bele nem megbízható kaszinóba.

A nagy méretű üdvözlő bónusz pedig kiváló alkalmat teremt arra, hogy megnöveld a kezdő tőkéd zseton mennyiségét, így még több tétet tudsz megtenni a neked tetsző számra a rulett asztal mellett. A megnövelt összegek pedig nagyobb nyerési lehetőséget nyújtanak a játékos számára, akármelyik tétet is választod a rulettben.

Piros-fekete, páros-páratlan

A rulett játék szabályai alapvetően megegyeznek a sokféle változat során, de az eltérések komolyan meghatározzák, hogyan kell játszani, és mire kell figyelni. Az egyes rulett változatok között van néhány olyan sokak által játszott típus, melyek híresebbek a többieknél, az alábbiakban ezeket is megismerheted.

Emellett szó lesz a rulett asztal kinézetéről, a többszörözők működéséről és számos olyan aspektusról, amely olyan népszerűvé teszi ezt a szórakozást a sokféle játékos számára.

A rulett játék fő célja, hogy eltaláld azt a számot, amelyet a kerék segítségével a krupié kiforgat. Ehhez útjára indul egy golyó, amely egy rekeszbe esik a keréken, így történik meg a sorsolás. Ha online kaszinóban játszol, a valódi kerék és krupié helyett virtuális játékkal találkozol, kivéve az élő kaszinó részleget, ahol hús-vér emberekkel játszhatsz.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Számok 1-től 36-ig, piros vagy fekete színben

A rulett kerék osztásközeiben 1-től 36-ig találkozhatsz piros vagy fekete számokkal, illetve egy zöld színű 0 szám, egyes változatokban pedig még egy, szintén zöld dupla 0 számra is fogadhatsz (0 and 00 version). A két téttípus, a külső és belső tétek segítségével tehetsz fel pénzt, ezek számok csoportjait jelentik. A Belső tét típusok közé tartoznak:

Akció
Részletek
Straight up bet:
Egyetlen szám megfogadása
Split bet
Két szám megfogadása, az két szám szomszédos rubrikáját elválasztó, a mezők közötti vonalon van a zseton
Street bet (Sor tét):
Tét egy számsor végén, három szám megfogadása (például 1-2-3 számok)
Corner bet:
Négy szám találkozására, a mezők közötti vonalak metszéspontjára tett tét (négy szám)
Line bet:
Két sor metszéspontjára tett zseton, összesen hat szám megfogadása/center>

A Külső tét típusok közé tartoznak:

Akció
Részletek
Column bet (Oszlop tét):
Egy teljes oszlop számaira kerül a zseton, 12 szám megfogadása
Dozen bet (Tucat tét):
A 36 szám három tucatra van osztva, mindhárom tucatra külön tehető zseton (1-12, 13-24, 25-36)
Piros vagy fekete:
Az összes piros szám vagy az összes fekete szám mezőre egyszerre tehető zseton
1-18/19-36:
A számok első felére vagy második felére tehető zseton
Line bet:
Két sor metszéspontjára tett zseton, összesen hat szám megfogadása/center>

A belső és külső tétek mellett sokféle szomszédos és speciális téteket is megjátszhatsz.

A rulett asztal részei

A rulett játék szabályai visszaköszönnek az asztal megjelenésén is. Bár az Európai rulett, az Amerikai rulett és a Francia rulett kinézete kissé eltér, nagyjából ugyanazokat a mezőket láthatod rajtuk.

Az asztal zöld posztója a kerék mellett kap helyet. A számok egymást követően piros és fekete színben váltják egymást, egy sorban három szám található, összesen 12 sorban. A tábla tetején található az európai és a francia változatban a zöld nulla, amerikai változatban két nulla, a zöld 0 és a 00.

Thrillsy Platform_3
Élvezze a legjobb élőjátékos szórakozást a Thrillsy-ban

A sorok végén látható 2 to 1 (2:1) jellel tehető az oszlop tét, az oldalán lévő 1st 12, 2nd 12, 3rd 12 vagy 1-12, 13-24, 25-36 mezőkön pedig a tucat tét fogadható meg. A francia változatnál ez oldalt található, D 12, M 12, P 12 néven.

A piros vagy fekete fogadásokat piros és fekete rombusz jelzi, az 1-18/19-36 tétek pedig a 1-18 és 19-36 mezőkkel, francia változatban Manque 1-18 és Passa 19-36 néven rakhatók fel. A páros-páratlan tétek az EVEN és az ODD, francia változatban a PAIR és az IMPAIR mezőkkel tehetők meg.

Többszörözők

A többszörözők nem részei a klasszikus rulett rendszer szabályainak, mivel ezt az online kaszinók, illetve a játékfejlesztők közötti verseny hívta életre. Egyes szoftvergyártók elkezdtek olyan rulett verziókat gyártani, ahol a pörgetés elején egy vagy több számra egy többszöröző kerül.

Ez azt jelenti, hogy ha a játékos jól teszi a téteket, és egy olyan számra kerül a golyó a rulettben, amelyet megfogadott, akkor nem csak a szabályok alapján járó nyereményét kapja meg, hanem még a szorzóval is megszorozzák.

Több olyan élő rulett játék is van a kaszinókban, ahol többszörözőt használnak. A sort az egyik legismertebb, élő kaszinó platformot biztosító játékgyártó, az Evolution Gaming kezdte a Quantum Roulette játékával, de a Lightning Roulette nevű élő rulett játéka is többszörözőket használ. Ezekben akár 500x-os többszöröző is elérhető, ami szerencsés esetben a fogadás során elért nyereményedet az 500x-ösére változtatja.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Európai rulett szabályok

Az Európai rulett játék szabályok az alapváltozat előírásait követik, a kontinensünkön gyakorlatilag a legtöbb helyen ezzel játsszák a rulettet. Az egyes mezők feliratai a legtöbb esetben angol nyelvűek, de néha lefordítják őket az adott ország nyelvére.

Tét
Amerikai rulett fizet
Amerikai rulett valószínűség
Europai rulett fizet
Europai rulett valószínűség
Fekete
1:1
46,37%
1:1
48,60%
Piros
1:1
46,37%
1:1
48,60%
1-18
1:1
46,37%
1:1
48,60%
19-36
1:1
46,37%
1:1
32,34%
1-12
2:1
31,38%
2:1
32,34%
13-24
2:1
31,38%
2:1
32,34%
25-36
2:1
31,38%
2:1
32,34%
Egy szám
35:1
2,63%
35:1
2,70%

A rulett asztalon csak egyetlen zöld színű 0 számot látni, mely a számok tetején foglal helyet. Az oszlop téteknél a 0 számra nem kerül tét. A játékosok dolgát nehezítheti, hogy az európai változatban általában minden zseton egyforma színű, míg az amerikaiban különböző.

Francia rulett szabályok

A Francia rulett szabályai alapvetően megegyeznek az európai változattal, de a rulett asztal eltérően néz ki. Nem csak a feliratok francia nyelvűek az angol helyett, hanem kissé más helyen is találhatók az egyes fogadások feliratai, sőt, néhány esetben a feliratot valamilyen nyilacska vagy más szimbólum helyettesíti.

Érdekesség, hogy Monte Carlo-ban is a francia rulettet használják, és a krupié is franciául beszél. Az online kaszinókban általában nem ezt a változatot találod meg a legtöbbször, de az általunk bemutatott kaszinókban Francia rulett is elérhető.

Korábban erre a változatra voltak jellemzők az olyan speciális tétek, mint az Orphelins vagy a Tiers du Cylindre, de ma már a többi változatban is található négy vagy több speciális fogadás.

Amerikai rulett szabályai

Az Amerikai rulett első eltérése az európai és francia változattal szemben, hogy tartalmaz egy dupla 0 számot is, így a két nulla miatt a ház haszna (house edge) 2,7% helyett 5,26%. Főleg az amerikai kaszinókban játsszák, a legtöbb esetben jobban jársz, ha a másik két ismert változatot választod.

Mobile Thrillsy_4
Élvezze a rulett játékokat okostelefonokon és táblagépeken

Az amerikai rulettben a piros és fekete számok egymást követve, átlósan vannak elhelyezve a keréken. Létezik egy külön tét típus is, a five number bet, melynél a 0, 00, 1, 2, 3 számokra tehetsz fel zsetont. A 0, 00, 1, 2 számokra rakott tét más változatokban nem ismert, mert csak az Amerikai rulettben van a 00 is.

Multi Wheel (több kerekes) rulett

A több kerekes rulett változatnál a számok a Francia és az Európai változat különböző szabályait követik, az egyetlen eltérés, hogy egy időben több golyó pörgésére is fogadhatsz. Ez nagyobb koncentrációt igényel a részedről, viszont lehetőség van arra, hogy az adott körben egyszerre ne csak az első, hanem három vagy több játékban is részt vegyél.

Multi Ball (több golyós) rulett

Ennek a változatnak az a specialitása, hogy több szám (akár két, három vagy négy szám) is eredménye lehet ugyanannak a játéknak, mivel több golyó forog ugyanazon a keréken. Akár két szomszédos szám is kijöhet, a számok ugyanis itt is véletlenszerűen kerülnek kisorsolásra. Ez a játék eléggé ritka az online kaszinókban, mivel valamilyen ok miatt a játékosok nem keresik a fogadás eme változatát.

Auto roulette

Ez a rulett típus krupié nélkül, számítógép segítségével sorsolja ki a számokat. A rendszer a különböző online kaszinókban működik, és a legtöbb esetben az Európai változat szabályait használja.

A játékosok sokszor több fogadási időt kapnak a tétek megtételére, ezért a játékok közötti idő nagyobb. A következő kör itt is akkor indul, amikor lezárul a tét feltevésére adott idő, és a fogadás már nem változtatható meg.

Speed roulette

Ez a változat a nevének megfelelően jóval gyorsabb, mint az Auto roulette. A népszerűsége abban áll, hogy nagyon kevés idő van a következő tét megtételére a számokra, például jellemző, hogy csak addig lehet tétet rakni, míg a golyó pörög. Külön idő a tétek elhelyezésére általában nincs, így ez egy igazán gyors játék változat.

Összefoglalás

A rulett nem véletlenül áll olyan előkelő helyen a kaszinó játékok ranglistáján, hiszen rendkívül izgalmas a játékosnak feltenni a nála lévő zsetont a számokra, még akkor is, ha a tábla csak virtuális egy online kaszinóban. A gyors iramú játék során mindenki azt figyeli, hogy hol áll meg a golyó, és melyik tét lesz a nyertes.

Ha te is szereted a rulettet, és gyakran fogadsz a neked tetsző számokra, akkor csak válassz egy online kaszinót a listából, és hozd létre saját fiókodat. Vedd igénybe a nagylelkű üdvözlő bónuszt, hogy még nagyobb legyen a kezdő tőkéd, és könnyebben fogadj a következő számra!

További releváns cikkek:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben bemutattam a rulett szabályait – a legjobb útmutatót kezdőknek, amely biztosan segít növelni a játék megnyerésének esélyeit. Ha szeretnéd kipróbálni ezeket az útmutatókat, kattints a bemutatott oldalakra itt, és regisztrálj most.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath