A legjobb gyümölcsös játékok

A gyümölcsös játékok már az online kaszinók indulása óta a nyerőgépes kínálat fontos részét jelentik, köszönhetően egyszerű megjelenésüknek, szép grafikájuknak és a valódi nyerőgépeket felidéző hangulatuknak. Gyümölcsös játékok fogják a nyerőgépezést jelenteni, hiszen ezek csak ezek a gépek adják vissza a klasszikus automaták érzését.

A kínálatunkban lévő online kaszinók sokféle gyümölcsös játékgépet kínálnak, melyeket a kaszinó szakértőink át is tekintettek. A játékkínálat mellett megnézték a kaszinók engedélyét, a bónuszokat és más promóciókat, az ügyfélszolgálat elérhetőségét, illetve a befizetési és kifizetési lehetőségeket.

140000 Ft bónuszt
 • Csodálatos promóciók
 • Vonzó kialakítás
 • Király VIP program
35000 Ft bónuszt
 • Hatalmas üdvözlő bónusz
 • Izgalmas játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
40000 Ft bónuszt
 • Ez a legjobb kaszino
 • Félelmetes bónuszok
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
100000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Több ezer izgalmas nyerőgép
 • Bármilyen eszközön simán fut
 • 100% biztonság és védelem
80000 Ft bónuszt
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
 • Az ügyfélszolgálat elképesztő
150000 Ft bónuszt
 • Rengeteg hihetetlen játék
 • Fantasztikus versenyek
 • Egyedi promóciók
200000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Sok nagyszerű játék
 • Gyors kifizetések
150000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Félelmetes játékok
 • Magas RTP-értékű játékok
80000 Ft bónuszt
 • Nagyszerű bónusz
 • Top mobil kaszinó
 • Félelmetes játékok

Mik azok a gyümölcsös játékok?

Logo Sizzling Hot

A gyümölcsös játékok olyan nyerőgépek, melyek a hagyományos kaszinó slot gépek dizájnját követik. Az 1900-as évek elején kezdték el a pályafutásukat Amerikában, ahol egy idő után betiltották a szerencsejáték ezen típusát.

Ekkor a nyerőgép tulajdonosok a kártya szimbólumokat gyümölcsös szimbólumokra cserélték, és a gépek rágókat adtak a kipörgetett gyümölcsöknek megfelelően. Mivel minden pörgetés rágót adott, ezért hivatalosan a gépek már rágóautomatának számítottak.

Természetesen idővel konszolidálódott a helyzet, és a legális szerencsejáték főszereplőivé lettek a nyerőgépek, de a gyümölcsös szimbólumokat annyira megkedvelték a játékosok, hogy megmaradtak. Amikor pedig elindultak az online kaszinók, adta magát, hogy a játékfejlesztők gyümölcsös gépeket is készítsenek.

Ma a gyümölcsös nyerőgépek gyümölcsöket és néhány kiegészítő jelet (Lucky 7, BAR, Csillag) tartalmaznak a tárcsákon, többé-kevésbé követve a klasszikus megjelenést. A legnépszerűbb gyümölcsös nyerőgépek közé tartoznak a következők:

BerryBurst MAX

A BerryBurst MAX a Netent nagyon szépen megrajzolt és modern zenével ellátott nyerőgépe, mely üde színfoltot jelet még a gyümölcsös játékok között is. A MAX változat a nagyobb nyereményeket takarja az előző BerryBurst változathoz képest, mivel a legtöbb kombináció kifizetése megduplázódott.

Screenshot BerryBurst MAX
BerryBurst MAX Screenshot

A Netent nyerőgépe klasztereket használ nyerővonalak helyett, ahol legalább 5, bárhogyan érintkező szimbólumtól jár a nyeremény. A wild szimbólum a felbukkanásakor kiterjed az egész tárcsán, és beindít egy extra kört. Ha ilyenkor felbukkannak újabb wildek, azok ismét beindítják az extra pörgetést. A játék RTP értéke 96,23%.

Hot Chilli

A Hot Chilli a Pragmatic Play játéka, és kissé kilóg a gyümölcsös játékok közül, mert egy ázsiai levesben bukkannak fel a hozzávalók. A 3×3-as játék terület sajátossága, hogy a játék nem minden esetben tölti ki az összes helyet szimbólummal. Cserébe akárhol felbukkanhatnak a jelek, az előfordulásért fizet ez a gyümölcsös játék.

A tofu szimbólum például már 1 előfordulástól is fizet, míg a legnagyobb pénzt a chili jelek jelentik. A játék RTP értéke 96,5%.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetéseket

90%
ÉRTÉKELÉS

Sweet Bonanza

Logo Sweet Bonanza

A Sweet Bonanza Pragmatic Play gyümölcsös játéka szépen megrajzolt gyümölcsökkel és cukorkákkal érkezik, melyek hat tárcsán oszlanak el.

A szimbólumok a tárcsákon bárhol felbukkanva fizetnek, amennyiben legalább 8 kipörög belőlük. A Sweet Bonanza különlegességnek számít a gyümölcsös játékok között, mivel a kiforgatott nyerő kombinációk egymás után eltűnnek, és a helyükre új szimbólumok kerülnek.

Ezek megint új nyerő kombókat alkothatnak, melyek megint eltűnnek, és a sor egészen addig folytatódik, míg akár egyetlen nyerő kombináció marad.

4 vagy több scatter szimbólum indítja a 10 körös bónusz játékot, majd amikor ennek során újabb 3 scatter felbukkan, az extra 5 ingyenes pörgetést jelent. A többszöröző szimbólum pedig akár 2-100-szorosára növeli az extra körökben a nyereményeket. A játék RTP-je 96,51%.

Fruit Party

Logo Fruit Party

A Fruit Party is a nem tárcsákat használó gyümölcsös játékok közé tartozik, mivel egy 7×7-es területre hullanak alá a színes gyümölcsök, a szív és a csillag szimbólum.

Bármilyen összefüggő blokk fizet, mely legalább 5 ugyanolyan szimbólumból áll. A nyerő kombinációk helyére új szimbólumok érkeznek, melyek egészen addig cserélődnek, míg van újabb nyertes kombó.

3 vagy több scatter szimbólum beindítja az egyszerű ingyenes pörgetéseket, ahol a scatterek extra köröket, a többi szimbólum pedig véletlenszerű többszörözést ad. A játék RTP értéke 96,47%.

Fruitinator

Logo Fruitinator

A Real Time Gaming Fruitinator játéka a klasszikus gyümölcsös játékok közé tartozik, masszív tárcsákkal és retró effektekkel. A játék menete eléggé egyszerű, mivel nem tartalmaz extra köröket.

A cseresznye szimbólum már kettes, a többi szimbólum hármas kombinációban nyertes. Nyeremény esetén választhatod a kockáztatás funkciót, ahol ha eltalálod a pakli következő lapjáról, hogy fekete vagy piros, akkor duplázol, hanem, akkor elveszíted a pénzt. A játék RTP értéke 96%.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

92%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan nyerj a gyümölcsös játékok segítségével?

Az online kaszinókban a gyümölcsös játékok eredményét is a véletlenszám-generátorok alakítják ki, így számos olyan trükk, mely a való életben elérhető gépeknél működik, az online térben nem fog. Ettől függetlenül okosan játszva akár meg is növelheted a saját esélyeid arra, hogy többet nyerj a szokásosnál.

Ha olyan gyümölcsös játék mellett teszed le a voksodat, ahol a pörgetés után egy-egy tárcsát egy körre le lehet fagyasztani, akkor két vagy több ugyanolyan szimbólumot tarts meg. Ezeknél ugyanis nagyobb az esély arra, hogy a következő körben ugyanez a szimbólum kerül elő, mellyel nyerő kombinációt alakíthatsz ki.

A gyümölcsös játékok egy része nem az összes nyerővonalat játssza, hanem alapesetként csak egyet vagy néhányat, melyet te addig növelhetsz, míg el nem éred az összes nyerővonalat. A kifizetési értékek is eltérőek, amint az a következő táblázatban látható.

Játékok
Átlagos kifizetés
Logo Fruitinator_2
96,7%
Logo Sizzling Hot_2
95,3%
Logo Fruit Party_2
97,5%

Ilyenkor akár nagyobb nyereményt is el tudsz csípni, viszont minden nyerővonal többszörözés egyben a téted többszörözését is jelenti. Figyelj erre oda, ha csak korlátozott összeggel rendelkezel a kaszinóban.

Egy extra tipp, ha szétnézel a kaszinó oldal kínálatában, akkor gyakran találkozhatsz napi vagy egyéb bónuszokkal. Ezeknek sokszor az ingyenes pörgetés is a része, így, ha ezeket igénybe veszed, akkor gyakorlatilag ingyen pénzből csinálhatsz valódi, kiutalható nyereményt.

Azt érdemes fejben tartanod, hogy a bónuszok mellé a legtöbb oldal lejátszási és más követelményeket társít, de ezekről egy egyszerű keresés segítségével könnyen meg tudsz te is győződni.

Bónuszok és extra játékok a gyümölcsös játékok

A gyümölcsös játékok egy jelentős része tartalmaz extra játékokat vagy bónusz köröket, melyekkel komoly nyereményeket szedhetsz össze a téted kockáztatása nélkül. A legtöbb esetben az ingyenes köröket a scatter szimbólum megadott számú felbukkanása indítja el, de létezik olyan gyümölcsös játék, ahol meg is vásárolhatod az ingyenes pörgetéseket.

Az ingyenes pörgetések során sokszor neked kell pörgetned, de jó néhány gyümölcsös játék önmagától játssza le ezeket a köröket. Hogy mi mást tesznek még bele az ingyenes pörgetésekbe, az nagyon széles skálás szóródik.

Vannak olyan gyümölcsös játékok, melyek egyszerűen csak adnak megadott számú ingyen kört, ahol a téted nem fogy, viszont a nyereményeket megtarthatod. Léteznek olyan játékok is, ahol az ilyen körökben elért nyereményeket megtöbbszörözik.

Más nyerőgépeknél az extra játék indulása előtt kisorsolnak egy szimbólumot, mely a felbukkanása esetén kiterjedő wild szimbólumként elfoglalja a saját tárcsáját, majd behelyettesíthetővé válik minden kombinációban. Léteznek olyan gyümölcsös nyerőgépek is, ahol az ingyenes körök alatt az újabb scatter szimbólumok felbukkanásáért további extra játékköröket adnak.

Mobile Betonic_1
Élvezze a legjobb játékokat a HotBet-ban

A szerencsekerék is sokszor feltűnik a gyümölcsös nyerőgépek játékmenetében. Ilyenkor egy virtuális kereket pörgetsz meg, ahol kisebb-nagyobb nyereményeket sorsol ki neked a program. Léteznek instant win nyeremények, ahol nem kell megvárnod a szokásos kaszinó kiutalási procedúrát, hanem azonnal meg is kaphatod a megnyert összeget.

Az extra játékok közé tartozik a progresszív jackpot funkció is, mely a gyümölcsös nyerőgépek között is előfordulhat. Ilyenkor minden olyan kaszinóban, ahol ugyanezt a gyümölcsös játékot játsszák, minden tétből egy kis rész egy közös gyűjtőbe kerül. Ezt a szoftvergyártó őrzi, és mindegyik olyan kaszinóban lehetősége nyílik a játékosoknak megnyerni ezt az alapot, ahol a játékkal pörgetnek.

A jackpot megszerzése sokféleképpen történhet, ez gyakorlatilag minden gyümölcsös gép sajátja. Előfordulhat, hogy egy megadott kombinációt kell kiforgatni. Néha mini játékokat kell megoldani, melyek egymásra épülnek. Az is gyakori, hogy valamilyen tárolót kell feltölteni a kipörgetett kombinációkkal és szimbólumokkal, és amikor megtelik, akkor indul be a jackpot minijáték vagy jár maga a jackpot.

A gyümölcsös játékok közül néhány többszintű jackpottal rendelkezik, ahol általában a kisebb tétekkel a kisebb értékű nyereményalapot lehet megnyerni, míg a maximális téttel a sokkal nagyobb szuper jackpotot.

A fentieken kívül szinte megszámlálhatatlanul sokféle bónusz lehet egy gyümölcsös játékgép szabályzatában, a szoftvergyártók igen találékonyak ezen a téren. Olyan is előfordulhat, hogy az ingyenes körök alatt extra wild szimbólumot vagy többszörözőt lehet kipörgetni, mely érvényben marad a szokásos körök alatt is.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

92%
ÉRTÉKELÉS

A gyümölcsös nyerőgépek előnyei és hátrányai

A gyümölcsös játékgépek sokféle előnyökkel rendelkeznek. Ezek közül a legfontosabbak:

Könnyű kezelhetőség: A legtöbb gyümölcsös nyerőgépet rendkívül könnyű kezelni, mivel a hagyományos kinézetük alapján letisztult felülettel és nagy, felismerhető gombokkal készülnek.

Gyakoriak rajtuk a feliratok és címkék, mint például egy piros és fekete szín a francia kártyából a kockáztatáshoz, egy körkörös jel az újra pörgetéshez, illetve angol szavak a nyeremény begyűjtéséhez stb. A tétek növelését vagy csökkentését is jól látható plusz és mínusz jelekkel jelzik, míg az AUTO vagy az AUTO PLAY az automata játékmód funkció bekapcsolásáért felelős.

Klasszikus kaszinó játékélmény: A gyümölcsös slot gépek kinézetében és effektjeiben a klasszikus kaszinó nyerőgép dominál. Sok szoftvergyártó szinte pixel pontosan lemásolja az egy évszázada használt jeleket, míg mások kissé modernizálva használják fel őket.

Emellett az olyan effektek, mint a tárcsák kissé szaggatott mozgása, vagy megálláskor a rugózása, a hangok, a pittyegés, csörgés, és a nyeremény elérésekor adott hangjelzés mind a hagyományos nyerőgépekre hajaz. Ha te is a régi slot gépek kedvelője vagy, akkor számos kaszinó oldal tart kínálatban ilyen játékokat.

Nem kell nagy tőke a játékhoz: A legtöbb nyerőgép már egészen kis tétekkel is játszható, de különösen igaz ez a gyümölcsös játékokra. Ezekben sokszor egy vagy néhány cent, illetve kredit a minimum tét, így amennyiben csak a játékgépezés élményére vágysz, akkor kis tőkével is órákat tudsz játszani.

Thrillsy Platform_3
Játsszon a Thrillsy-ban és élvezze a számos előnyt

Számos online kaszinó oldal kínálatában fellelhetők a gyümölcsös játékok demó módban, amikor nem szükséges befizetés a játékhoz. Bár az a tény, hogy nem tudsz pénzt veszteni, levon valamit az élményből, a játékok kitapasztalására mindenképp jó lehet. Az ingyenes játékmód legnagyobb hátránya az, hogy az adott kaszinó oldal bónuszai ilyenkor nem elérhetők, ezeknek igénybe vételéhez mindenképpen a valódi pénzes játékot kell választanod.

Könnyen lehet velük nyerni: A gyümölcsös slot gépek általában azon nyerőgépek közé tartoznak, amelyek gyakrabban adnak kis nyereményeket, és ritkábban nagyobbakat. Ennek az a nagy előnye, hogy így kisebb eséllyel fogy el a pénzed, mint az olyan slot gépek esetében, melyeken sokat kell pörgetni a nyeréshez, és azt is magasabb téten érdemes.

A gyümölcsös gépeknél ezért elérhető az az előny, hogy sok körben láthatod valamelyik nyertes kombináció felbukkanását, az elért összeget pedig jó pár gépen meg is kockáztathatod a dupla vagy semmi játékon.

Nincsenek bennük bonyolult játékok: A gyümölcsös slot gépek általában nem tartalmaznak bonyolult extra játékokat vagy jackpot köröket. A piaci verseny persze létrehozott olyan gépeket is, amelyeken gyümölcs szimbólumokat használ a szoftverfejlesztő, és mégis vannak ilyen bónuszai, de a klasszikus nyerőgépek nagyon egyszerűek.

Az ilyen játéktípusok szerelmesei épp azt értékelik, hogy nem vonja el semmi a figyelmüket a hagyományos kaszinó játékélménytől, nem kell mindenféle villogó, hangos vagy hosszú ideig tartó animációval foglalkozni, hanem lehet pörgetni egymás után.

Így a pihenést nem zavarja meg semmi, a monoton forgatás a nyugtató zenével kikapcsolódást nyújthat egy nehéz nap után. A fentiekből már adódik a gyümölcsös slot gépek egyik legnagyobb hátránya is:

Hosszú távon játszva unalmasak lehetnek: A gyümölcsös nyerőgépek ellenzői pont azt a tényt emelik ki, melyet a fenti összefoglalóból már magad is leszűrhettél. Ezek a slot gépek néha túl egyszerűek, és hosszabb távon már akár unalmas is lehet az állandó monoton pörgetés.

Természetesen, ha te imádod a klasszikus iramú játékokat, akkor a nálunk található casino oldal kínálatokban sokféle ilyen nyerőgéppel találkozhatsz.

BÓNUSZ

80000 Ft bónuszt

EGYÉB AJÁNLATOK

20 Ingyenes Pörgetés

94%
ÉRTÉKELÉS

Mi az a nyerővonal

A nyerővonal a nyerőgépeken az a sorozat, mely szimbólumokból áll, és nyereményt fizet a tétedért. Az eredeti, három tárcsás nyerőgépeken a középen húzódó vízszintes vonal volt az egyetlen nyerővonal. Amelyik 3 szimbólum ezen a vonalon jelent meg, azt értékelte ki a gép, és ha a megfelelő kombinációt tartalmazta, akkor fizetett. A nyerővonal alatti és feletti sor nem számított a játékban, akármilyen nyerő kombó is jelent meg rajtuk.

Napjainkban akár 25-30 nyerővonala is lehet a nyerőgépeknek, melyek már nem csak vízszintesen húzódhatnak, hanem V alakban, trapézként vagy akár cikkcakk formában. A slot gépeket két csoportba osztják aszerint, hogy változtatható-e a nyerővonalak száma. Az első típusnál az alap felállás szerint csak a fő nyerővonalat értékeli a nyerőgép, ez általában a középső vízszintes vonal. Az RNG is fontos.

Véletlenszám-generátor
Az RNG biztonságban tartja a játékokat

Ha ennél többet szeretnél megjátszani, akkor megadhatod ezek számát akár a maximumig. Ilyenkor annyival több esélyed nyílik a nyerésre, ahányszor több a nyerővonalak száma az eredetinél, de mindegyikre egy egységnyi tétet is kell tenni, ezért jobban fogy az egyenleged.

A nyerőgépek másik típusánál fix a nyerővonalak száma, azt a játékos sem nem csökkentheti, sem nem növelheti. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy a vonalak nagyobb száma miatt már az alaptét is magasabb, nincs egy egységnyi tétrakási lehetőség.

A bónusz és jackpot játékok során egyedi szabályai lehetnek a nyerővonalaknak, melyek az adott játéktól függenek. Létezik olyan slot gép, mely a bónusz körökben az összes nyerővonalat kifizeti, de mégis csak az eredeti tétedet vonja le. Létezik azonban olyan is, mely a bónusz körökben is pont azokat a nyerővonalakt teszi aktívvá, melyek az alapjátékban is éltek az ingyenes pörgetések beindulásakor.

Játszhatok ingyen az online kaszinókban?

A gyümölcsös játékokat is játszhatod játékpénzes vagy más néven demó módban az online kaszinókban. Ez remek alkalmat biztosít arra, hogy kitapasztald a gépet, és pénz nélkül is szórakozhass. Az általunk ajánlott kaszinók közül jó néhány kínál ilyen nyerőgépeket, ezért könnyen kiválaszthatod közülük a neked tetszőt.

Az ingyenes játéknak azonban több hátránya is van. Az első nagy probléma velük, hogy az ajándékba kapott kreditek elvesztése nem fáj annyira, mintha a valódi pénzed buktad volna el, ezért a tét nélküli pörgetés egy idő után unalmassá válhat. Ha tudod azt, hogy egy frissítéssel bármikor újra töltheted az ingyenes kreditjeidet, akkor nem lesz meg az igazi kaszinó játékélmény.

A másik nagy probléma a bónuszok hiánya, mivel a kaszinók nem társítanak bónuszokat és promóciókat a játékpénzes gépekhez. Ezek pedig sokszor nagyobb összeggel tudják megnövelni a kezdőtőkédet, melyet igazi gyümölcsös nyerőgépek játszására fordíthatsz.

Végül pedig, az is frusztráló, hogy a demó módban elvégzett pörgetésekkel nem tudsz valódi nyereményt hazavinni. Még ha bele is merülsz a játékpénzes játékba, és érzed a kaszinó hangulatot, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor egy igazán ütős kombinációt pörgetsz ki.

Az ilyenkor érzett boldogságot és örömet gyorsan fel fogja váltani a csalódottság, hogy csak játékból nyertél, és ez végül kellemetlen érzést hagyhat benned.

Az általunk ajánlott online kaszinókban sokféle klasszikus nyerőgép közül választhatsz, melyeket a regisztrációt követően összegyűjtött bónuszokkal élesben is kipróbálhatsz.

Összefoglalás

A gyümölcsös nyerőgépek máig fontos részét teszik ki a kaszinó weboldalak játék részlegének, hiszen a velük töltött idő teljesen más hangulatot ad, mint a modern, felpörgetett dizájnú játékoké. Azok a játékosok, akik kifejezetten relaxálni szeretnének a játékkal és idegesíti őket a sokféle extra megértése vagy a véget nem érő animációk kivárása, minden esetben a hagyományos gyümis gépeket választják.

Ha te is közéjük tartozol, vagy csak szereted a szépen megrajzolt gyümölcsöket, a tárcsák animált mozgását és a felhangzó effekteket, akkor könnyen találsz neked tetsző játékokat. Az általunk bemutatott online kaszinókban nincs más feladatod, mint kiválasztani azt a slot gépet, mely a legközelebb áll hozzád, majd, ha még nem tetted meg, regisztrálni egy fiókot.

Ekkor jár neked a nagylelkű üdvözlő bónusz, ami rendszerint ingyen tőkét vagy ingyenes pörgetéseket ad, így a befizetésed mellé kapott összeggel sokkal többet szórakozhatsz. Ha pedig sikerül kipörgetned a legerősebb kombinációkat, akkor a játék mellett igazi kaszinó élmény is ér téged, a megnyert összeget valódi pénzre válthatod.

További releváns cikkek:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Ervin Horváth

Ervin Horvath

Ebben a cikkben a legjobb gyümölcsös nyerőgépes játékokat és azok jellemzőit tárgyaltam. Ha szereted a gyönyörűen megrajzolt gyümölcsöket, az animált tárcsákat és a hanghatásokat, ne keress tovább, mert az itt bemutatott kaszinóoldalak mindezt kínálják. Regisztrálj náluk, és élvezd a gyümölcsös nyerőgépek széles választékát.

Ervin Horvath egy tégla és habarcs kaszinóban dolgozott, és jól ismert szakértő ezen a területen. Számos podcastban és közösségi médiaformátumban is szerepelt, ahol a kaszinójátékok legérdekesebb részleteiről beszélt. A statisztikai háttere mindenképpen segít neki.

Ervin Horvath